Lekker gezellig bij Team Jumbo Visma

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 23 okt 2014.

 1. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het zal de komende maanden ook niet echt gezellig worden bij JV ben ik bang. Wij praten nu over mogelijke transfers en reken maar dat een aantal JV-schaatsers daar zelf nu ook volop over aan het nadenken is. Het zou me niet verbazen als sommigen nu hun tijd gaan uitzitten en meer tijd besteden aan netwerken dan aan trainen.

  Wat mij ook opviel bij het NK Afstanden is de gelatenheid bij een aantal schaatsers na de nederlaag. Weinig echt vuur. Dat heb ik wel gezien nog bij Scheperkamp en met name Wennemars. Wennemars is zaterdag echt het stadion uitgelopen met het idee om er twee maanden volle bak tegenaan te gaan en met een sterke wil voor revanche bij het NK Sprint, dat weet ik zeker. Een aantal anderen maakt echter een vrij apatische indruk.
  Laatst bewerkt: 2 jan 2024
  chicagodude, Duif, Lorca en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  Oh wauw, wist ik nog geen eens joh. Maar Anema doet dat omdat er toch wel mensen bij hem willen komen en hij niet perse nieuwe mensen nodig heeft? Tjerk de Boer is wel een opvallende ja, heeft niets gedaan op de langebaan ja(behalve een paar 3km's in trainingswedstrijden enzo)
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Oei de NK allround en sprint volledig vergeten. Ik heb er ‘niet geplaatst’ van gemaakt. Dekt de lafing beter!
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik zit een beetje te kijken naar de selectie van JV en ik zie eigenlijk maar weinig mogelijkheden om de selectie te versterken (al kan 1 of 2 sfeermakers in de ploeg, zoals een Jos de Vos in het recente verleden, ook een groot verschil maken voor de groepsdynamiek). Zeker bij de heren hebben ze op papier toch een aardig uitgebalanceerde selectie met jong en oud. Ik ben er geen groot fan van om de zelf-opgeleide toppers bij andere teams te kapen, maar liggen daar überhaupt voor komende zomer mogelijkheden? Bij IKO liggen alle talenten (zoals Speijers) langdurig vast. Bij Reggeborgh liggen volgens mij alleen Nuis, Roest en Bosker langdurig vast, maar de helft van Reggeborgh is juist met een reden bij JV vertrokken en de overige schaatsers zijn doorbrekende talenten die niet zomaar de overstap zullen maken. De Boo heeft volgens mij een jaarcontract, maar of je die nu even weglokt bij dit huidige Reggeborgh? Daar heb ik een hard hoofd in. Dan kom je uit bij namen als Dijs, Hollaar, Dijkstra en Simons, maar dat lijkt mij niet per se een grote verbetering van wat er al rondrijdt bij JV.

  Bij AH Zaanlander zitten stiekem een paar intessante namen, maar dat zijn mannen die de combi marathon/langebaan doen en dan zitten ze m.i. al beter op hun plek dan bij de gescheiden selecties van JV (en volgens mij hebben een aantal doorlopende contracten). Bovendien schuift bij JV Remco Stam al door, dus een Gert Wierda is niet per se van toegevoegde waarde bovenop wat ze al hebben. Dan heb je eigenlijk alleen Marwin Talsma nog die al meer trainingsjaren in de pocket heeft (en dat lijkt mij een pre), maar die heeft een belabberd track record bij profploegen en is iemand die letterlijk om maatwerk vraagt - niet per se waar Orie om bekend staat deze jaren. Of ze moeten risico voor de lange termijn durven te nemen en outside the box-talenten een kans te geven. Zoals Colin Duivenvoorden. Nogal een gok met 6.26 als PR, maar bij de b-junioren was het een ongewoon stayerstalent en Siep Hoekstra is helemaal lyrisch van 'm. Hoe dan ook: ik denk dat er op dit moment weinig betere opties beschikbaar zijn dan Krol, Verbij en Bergsma, om maar wat aflopende contracten te benoemen.

  Verder kun je denken aan junioren. Je zou zeggen dat die het verschil niet kunnen maken, maar je ziet bij Reggeborgh hoeveel elan dat soort jongens kunnen geven (toegegeven: een nieuwe Jenning de Boo staat niet zomaar op en Tim Prins was één van de beste junioren van de afgelopen jaren). De huidige lichting A2-junioren die we nu hebben is eigenlijk allemaal langetermijnwerk en van die projecten heeft JV er reeds genoeg. Al heeft een Mats van den Bos een intrigerende 35,5 staan. Tussen de door Orie zo geliefde milers zit er bij de junioren helemaal niemand die al onder de 1.50 heeft gereden. Niet echt uitnodigend. Op de stayersafstanden heb je marathontalent Wisse Slendebroek en Freek van der Ham (TalentNED) die als enigen onder de 6.40 hebben gereden. Zitten allebei echter héél ver van de gevraagde 6.20-grens af met 6.39 en 6.37. Tegelijkertijd hebben ze wel allebei in één jaar tijd 25 seconden van hun PR's afgehaald(!). Niettemin schijnt Slendebroek al rond te zijn met Anema (bron: Barre Beukers-podcast).
  Laatst bewerkt: 2 jan 2024
  RodyTur10, Nickel, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Bij de dames kan Orie overigens meer kanten op, al liggen toppers als Schouten, Groenewoud - maar ook Beune (die never nooit teruggaat) - nog wel even vast. Wil JV er echt nog een topper bij, dan zal Orie een zak geld moeten neerleggen bij Kok of desnoods een type als Dul of een andere Zaanlander (met de geringe kans dat die dames op een overstap zitten te wachten of bij die ploeg passen). Het lijkt mij in ieder geval ook zaak om de damesselectie meer tot een eenheid te smeden. Dat Leerdam alleen maar achter de snelle mannen aan moet rijden lijkt mij ook niet helemaal gewenst.

  Rijpma-de Jong en Leerdam zijn de enige constante factoren binnen JV en halen ook met mindere vorm de nodige tickets binnen. Orie zal hen koste wat het kost willen behouden en ik zie eigenlijk ook geen logische andere ploeg voor hen. Reina Anema zal vermoedelijk einde contract zijn. Die heeft echt heel weinig gepresteert in de afgelopen drie jaar en juist op de lange afstanden kwam het er nooit uit. Conijn is volgend seizoen nog steeds neo en heeft PR's onder de 4.00 en 7.00. Afgelopen weekend was haar wederopstanding dus fysiek gaat het weer de goede kant op. Een no-brainer dat het noodzaak is om haar binnen de gelederen te houden, want buiten de deur gaan ze niet snel een groter talent vinden. Vijn was bij de junioren lang heel goed, maar schaatst sinds haar overgang achteruit (misschien ook wel omdat ze tegen het einde van haar seniorentijd al overduidelijk vermoeid was). Misschien wordt Vijn het volgende post-JV project voor IKO. Myrthe de Boer valt te weinig op, maar heeft een mooie techniek en lijkt fysiek tot meer in staat dan ze laat zien (maar of dat voldoende is voor een nieuw contract...). Hoogendoorn is de eerste dame in de developmentploeg die wel met enige regelmaat PR's rijdt en is vrij allround. Dat verdient mijns inziens wel een vervolg.

  Qua jeugd zal iedere ploeg reikhalzend uitkijken naar Angel Daleman en mogelijk nu al rekening houden met haar, maar het zal nog even duren voordat zij bij een commerciële ploeg mag tekenen. Meike Veen lijkt voorlopig een ideale doorstromer voor Orie. Past als miler perfect tussen Leerdam en AdJ.

  Hoe dan ook: ik ben heel benieuwd waar Orie mee gaat komen, want ik heb eigenlijk ook geen kant en klare oplossingen of ideëen om door te selecteren. Ik denk dat het eerder een afslanking van de ploeg gaat (lees: moet) worden dan een grootschalige transferzomer en geschuif met poppetjes.
  alexander79, Duif en Ikbenerweer vinden dit leuk.
 6. mi

  mi Well-Known Member

  Jullie hebben het vooral over ‘wie gaat Orie halen’. De conclusie van Mark Tuitert die mij reeel in de oren klonk was: het team is te groot. En daardoor is er teveel middenmoot. Hij suggereerde juist om meer energie in de echte kanshebbers te steken en de middenmoot af te stoten. Juist omdat Jac nogal geneigd is veel zelf te willen doen.
  Ik kijk dus meer vanuit de visie: hoe krijg je het weer behapbaar?
  En dan concludeer ik dat:
  - er jonge (super)talenten vast liggen
  - de dames-tak van JV in mijn optiek nooit synergie of meer dan gemiddeld passend bij iemands talenten presteert. (Jutta vindt ik niet heel veel beter geworden, technisch eerder minder. ARDJ zit meer in dan er uit komt in mijn optiek).
  - de oudere garde niet zelf scoort, noch de jeugd op sleeptouw neemt.

  Binnen de visie van Tuitert zou je terug kunnen gaan naar de jonge garde, wellicht met Kai of Thomas en wellicht met Leerdam/ARDJ.
  Alle energie daarin steken, en dan kijken of je hen substantieel beter krijgt.
  Duif vindt dit leuk.
 7. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  Dank voor je verhaal. Ik wil niet bijdehand gaan doen maar Mats Bendijk heeft dit seizoen een 1.49.03 gereden. Maar ik weet niet of je die nu al mag contracteren aangezien het een MA1 junior is.
 8. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  Is het overigens niet een idee om een topic te starten die de transfers(of juist contractvoorspellingen) voorspelt? Dus een beetje zoals je de afstanden voorspelt bij een wedstrijd, nu de (eventuele) transfers. Dus waar schaatst Reina Anema na dit seizoen enz. enz.
 9. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Iemand maakte al de vergelijking tussen Orie en Rutte. Over mediatraining. Maar misschien kunnen we hem wel wat verder doortrekken. Het zijn leeftijdsgenoten & misschien iets te lang doorgegaan & is het tijd voor een andere rol? (*Overigens is Mjøsaman ook van die leeftijd & wat betekent dat nu voor mij..? *)
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik heb de exacte regel niet helemaal helder, maar volgens mij hebben de KNSB en de topploegen collectief afgesproken om geen junioren te contracteren (lijkt mij ook niet wenselijk). Al zouden ze volgens mij wel - onbetaald - stage mogen lopen bij een topploeg (en gebeurt dat met enige regelmaat).
 11. zopie

  zopie Active Member

  "silly season"?
 12. ArjenK

  ArjenK Active Member

  Nieuwe website: https://schaatsteamjumbovisma.nl/
  mi en Duif vinden dit leuk.
 13. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Zolang je met 80+ nog president in de VS kunt zijn hoeven Mark, Jac en jij nog lang geen geraniums te bestellen. :)

  Ik denk dat Orie echt nog altijd een topcoach is. Eén van de beste schaatscoaches ooit. Hoewel hij overkomt als eigenwijs, lijkt hij mij ook leergierig en innovatief. Daardoor denk ik dat hij prima mee kan in de veranderende tijden. Hij lijkt me geen ouderwetse coach. Maar hij heeft zijn zwakke plekken en dat moet hij inzien. Er moet iemand bij komen te staan die hem daar goed in aan kan vullen.

  Ik blijf bij mijn gevoel dat het grootste probleem bij Jumbo de balans in het team en de staf is, waardoor de sfeer slecht is. Natuurlijk: bij slechte prestaties is de sfeer altijd slechter. Maar ik denk dat Jumbo ook bij goede prestaties nooit de sfeer uit zou stralen die (met name de sprintploeg van) Reggeborgh nu uitstraalt.

  Ik wilde typen dat iemand als Koen Verweij misschien wel een goede aanvulling op de staf zou kunnen zijn. Maar ik zag Jutta Leerdam even over het hoofd. Misschien toch geen goed idee. :)
  alexander79 en chicagodude vinden dit leuk.
 14. Duif

  Duif Well-Known Member

  Wat doet Koen eigenlijk heden ten dage ?
 15. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Hij is commercieel directeur bij Greenstar Capital. Een bedrijf wat iets doet in de energietransitie, maar verder absoluut geen idee wat het is..
  Duif vindt dit leuk.
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Het lijkt me best lastig om iemand naast Orie te zetten. Het moet iemand zijn die hij voldoende respecteert om iets te willen veranderen. Denk niet dat Koen Verweij die rol zou kunnen nemen.
 17. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Als ze nou gewoon geluisterd hadden, was dat derde sprintticket al láng binnen.

  Rintje, ik kom eraan!
 18. Thijs1410

  Thijs1410 Member

  Ik heb het idee dat de KNSB hier veel te makkelijk of helemaal niet over heeft nagedacht. Op de Allround waren er eigenlijk maar 2 dubbelaars(1500 en 5000). Doordat Nuis zich afmeldde, kon Talsma de 1500 rijden. Ook de Sprint waarbij ze helemaal geen rekening houden met dubbelingen en zelfs Diniz en Snel meenemen als reserve...
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Thomas Krol zinspeelt ondertussen op stoppen. Ik ben niet verbaasd gezien zijn alombekende andere passie. Maar het wekt ook de indruk dat het lek niet boven is. ‘Jac heeft wel wat ideeën’
  Tja, geen sponsor, onzekerheid over de te volgen koers, een nieuwe superster aan t firmament. Ik snap het wel maar is wel jammer.
  https://nos.nl/l/2507423
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Dit is wel de allersnelste manier om iets op tv te krijgen ;):D

Deel Deze Pagina