Schaatser (15) eist staken dopingzaak

Discussie in 'Lange baan' gestart door allard, 16 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Speed

  Speed New Member

  Kinderbescherming? Dat is een andere discussie. De uitspraak van de rechter zal vooral gericht zijn op de ouders.
  Of ze in een eventuele veroordeling ook vraagtekens bij de ouderlijke macht zetten valt te bezien.

  Een discussie over wat psychische- en fysieke mishandeling is, lijkt me zinloos, W.L. is minderjarig maar heeft ook een stem in het verhaal.
  Is er sprake van dwang en buitenproportioneel druk uitoefenen, ook dat valt te bezien...
 2. Davos

  Davos New Member

 3. pureskater

  pureskater New Member

  volgens mij ging het om een oud trainer en niet om een trainer van nu. de enige persoon naast de familie zelf die ik wel eens op de baan heb gezien was een oudere man hij stond op het ijs. {(niet dat dit nodig is met papa langs de kant)
 4. Regenboog

  Regenboog Member

  Nee hoor, het is een trainer van nu. Deze Robert Welle stond i.i.g. bij het NK supersprint met een oud Nederland jasje aan, Wesley te coachen.
 5. Gerrit

  Gerrit New Member

 6. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Volgens mij staat deze man ook bekend als 'clubtrainer' op het skeelerforum, waar hij, door zijn constant negatieve toon, totaal niet meer serieus wordt genomen heb ik het idee. Zijn verhaal in één vandaag kwam ook niet heel samenhangend over, vond ik zelf.

  Het is hoe dan ook een zeer ernstige zaak, zeker omdat er van opzet sprake lijkt te zijn. Dit gaat verder dan een normale dopingzaak.

  Ik denk dat de KNSB ook wel weer hiervan leert. Want ook daar zijn natuurlijk steekjes laten vallen. ZIjn uitslagen uit Osta halen was nergens voor nodig. Diende geen enkel doel.

  Voor de rest heeft kamp-Lommers niet echt een punt denk ik. Dat plassen met een vrouw erbij. Tja, zo gaat het in ziekenhuizen ook. Als je daar als kind of om wat voor reden dan ook problemen mee hebt als vrouw met een mannelijke arts of als man met een vrouwelijke arts kun je altijd vragen om iemand van je eigen geslacht. Dat had Wesley ook kunnen doen, ik denk dat daar dan zeker gehoor aan was gegeven.

  Viel het jullie trouwens op dat in het eerste Twee Vandaag filmpje, van dinsdag, een bericht van dit forum in beeld was. Heb het even opgezocht, dat bericht kwam van Krizz. Haat-saaier dat je bent ;), hopelijk spannen ze ook tegen jou een rechtszaak aan. :p 8)
 7. Davos

  Davos New Member

  Die oudere man die op het ijs staat (stond) is Piet van Oosterom (vader van marathonschaatser Jan), de schaatsgoeroe uit Schalkhaar van IJsclub In Beweging, waar de Lommerskinderen hun licentie hebben aangevraagd. Ze trainden niet bij Piet, maar hij verleende wel hand- en spandiensten op het ijs en stond geregeld in contact met pa Lommers.
 8. pureskater

  pureskater New Member

  oke weet ik dat ook weer
 9. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  Robert Welle is inderdaad zijn trainer ik heb hem ook al gezien bij de noordoost wedstrijden en regionale kampioenschappen
 10. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Dit bericht was in beeld!!!

  Nou moeten ze maar niet doen ..misschien klap ik wel uit de school: Ik heb tenslotte nandrolon in mijn apotheek staan.... :wink: :wink:

  Snap wel waarom W.L. problemen had met de privacy..

  zoals de dopingkenners al aangaven rond de anabolenwaarden van Floyd Landis na zijn controle in de Tour: dat geen vrouw veilig bij hem was ......
  Tja dus die vent die erbij stond schond de privacy tussen een puber waar de hormonen figuurlijk zijn neus uit lopen en de aanwezige dame aanzienlijk.... :lol: :lol: :lol: :lol:

  ff serieus.. het persbericht van de KNSB kwam drie dagen na de eerste aanwijzingen hier op het forum!!!! Bij 1vandaag deden ze voorkomen alsof dit nagenoeg gelijktijdig is gegaan!!!
 11. Icespeedskater

  Icespeedskater New Member


  In andere landen worden junioren ook gecontroleerd in het schaatsen al vanaf 13 jaar. Daar is het zelfs normaal dat je aangemeld staat bij de NADA en dat je huisbezoek kan krijgen, trainingskonttrole kan krijgen en dat je voor het hele jaar moet opgeven waar je verblijft en waar je bent. Dus meneer W.L. moet niet zeuren, dit hoort bij topsport en zoals zijn trainer zei: Hij heeft er alles voor over, dus zeur dan niet. Dopingkontrole hoort er ook bij!!!!!!!!
 12. Speed

  Speed New Member

  Deze goede man stond bij het NK junioren ook op het ijs
 13. Davos

  Davos New Member

 14. ®onnie

  ®onnie New Member

  Vervelende kwestie in onze mooie sport, ik hoop dat het zaakje tot op de bodem wordt uitgezocht en als het id bewust toedienen is geweest levenslang schorsen, misschien jammer voor de persoon in kwestie maar een mooi voorbeeld voor de rest die met dit soort belachelijke dingen zijn/haar lichaam de vernieling in helpt en de sport in diskrediet brengt.
 15. Icespeedskater

  Icespeedskater New Member

  Deze jongen kan zich zo en zo nooit meer vertonen op een ijsbaan. Hij heeft zoveel schade aangericht aan de schaatssport. Jarenlang was de schaatssport een schone sport, naja voor alle die nu hierop gaan reageren, in ieder geval voor de buitenwereld. Een dopinggeval als deze een junioren sporter) is totaal schadelijk voor de reklame voor de schaatssport. De KNSB die nu probeert zoveel mogelijk kinderen aan het schaatsen te krijgen zullen deze rijder nooit meer een licentie moeten geven. Geen ijsbaan moet deze rijder toelaten op het ijs. Geen vereniging moet deze rijder opnemen. Alleen dan krijgen we geen praktijken zoals het nu in het wielrennen gebeurt. We zullen harder moeten optreden, want doping is de doodsteek voor de moeie sport schaatsen.
 16. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Het was in eerste instantie niet de KNSBsite die de naam van de persoon -die liever anoniem blijft maar dat allang niet meer is - naar buiten bracht maar een schaatsnieuws site die het overigens wél uit de mond van een persvoorlichter heeft...En toen ging het niet zozeer om het feit dat hij doping gebruikt zou hebben maar dat hij geschorst was, later werd één plus één = twee door een andere schaatsnieuwssite en werd de naam gelinkt aan een mogelijk dopinggeval dat anoniem naar buiten was gebracht door de KNSB. t in principe heeft de KNSB niet gezegd dat hij schuldig zou zijn bevonden aan doping..dat werd echter hier op het forum geopperd en op een nieuwtjessite of heb ik hier even iets over het hoofd gezien? Heeft de KNSB later eigenlijk wel naam naar buiten gebracht?
 17. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik hoop vooral dat de ouders aangepakt worden. Ze maken het leven van hun kind echt kapot met zulke praktijken. Dat vind ik nog veel belangrijker dan het hele sportieve gedeelte.
 18. em1205

  em1205 New Member

  Doping in de schaatssport, jammer maar niet echt uniek. Wel nieuw is het dat er een zo jonge atleet is gepakt. Ik geloof dat er ooit een junior atlete in Nederland van de KNAU is betrapt, maar dat was volgens mij een A-junior. Voor sommige mensen is de leeftijd van de sporter een verzwarende omstandigheid, maar ik denk dat het juist een reden is om niet al te hard in te grijpen. Er moet een normale straf komen, waarbij de helft voorwaardelijk is. Wel moeten zijn direkte begeleiders de komende jaren van de ijsbanen geweerd worden ( tot 2012?). Ik hoop dat deze jongen het op kan brengen om straks weer de schaatsen onder kan binden om te laten zien wat hij kan, maar dan wel zonder ongeoorloofde hulpstoffen.
 19. Regenboog

  Regenboog Member

  Voor sommige mensen is de leeftijd van de sporter een verzwarende omstandigheid, maar ik denk dat het juist een reden is om niet al te hard in te grijpen. Er moet een normale straf komen, waarbij de helft voorwaardelijk is. Wel moeten zijn direkte begeleiders de komende jaren van de ijsbanen geweerd worden ( tot 2012?). Ik hoop dat deze jongen het op kan brengen om straks weer de schaatsen onder kan binden om te laten zien wat hij kan, maar dan wel zonder ongeoorloofde hulpstoffen.[/quote]

  Daar ben ik het mee eens, dat vooral de begeleiding keihard moet worden aangepakt. Sommige mensen vinden dat de 15 jarige ook zelf verantwoordelijk is. Maar ik vind dat niet. Deze jongen wordt zo gigantisch onder druk gezet, ik denk dat hij echt niet tegen pa in durfde te gaan. Mensen die de interactie tussen vader en zoon hebben meegemaakt reageren zonder uitzondering zeer geschokt.
  Van mij mag hij de schaatsen weer onderbinden, maar wel met extra dopingcontroles zodat pa niet langer de kans krijgt om de gezondheid van zijn kind te ondermijnen.
 20. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina