Shorttrack op de Olympische Winterspelen 2014

Discussie in 'Shorttrack' gestart door leenstrafan, 22 jan 2014.

?

Hoeveel medailles gaan de Nederlandse shorttrackers winnen in Sotsji?

 1. Vier of meer!

  0 stem(men)
  0,0%
 2. Drie

  9,4%
 3. Twee

  34,4%
 4. Eén

  43,8%
 5. Nul...

  12,5%
 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Als er 1 zijn gelijk (en gram) heeft gehaald dan is het inderdaad wel Ahn! Fantastische koning van de OS2006, daarna na blessures toch wel min of meer opgegeven in Korea, en nu voor Rusland hier gewoon weer 3G en 1B winnen, hoe is het mogelijk!
  Tsuki, Patrick John, Bastiaan83 en 2 anderen vinden dit leuk.
 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Begrijp nu ook beter waarom Otter graag een gouden langebaan medaille ruilt voor een bronzen short-track; dat is namelijk een stuk makkelijker dan een brons winnen...
  Tsuki, Patrick John en Sidekick vinden dit leuk.
 3. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Hehe, afgaande op Viktor Ahn is het blijkbaar helemaal niet zo lastig om een medaille te winnen bij het shorttrack ;)
 4. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik heb het dan ook over Otter's pupillen ;)
 5. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Leeft die persoon nog?
  leenstrafan vindt dit leuk.
 6. Elina

  Elina Well-Known Member

  Ja! Gelukkig wel :)
 7. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik snap niet zo goed dat ze zelf niet kunnen bedenken hoe het zit met hun wisselschema, of ligt dat aan mij?
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Jeroen Otter bijna in tranen. Na zijn opmerking over die gouden medaille van Jorien vond ik het maar een eikel, maar na dit bevlogen betoog van hem heb ik hem weer een stuk hoger zitten.
  kritischkijker24 vindt dit leuk.
 9. Elina

  Elina Well-Known Member

  @Danielle Ik snap het best. Het gaat allemaal zo snel.
 10. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Maar je hebt toch ijkpunten lijkt me? "Bij nog 2o ronden te gaan moet dingetje wisselen op dinges."
  martha2343 vindt dit leuk.
 11. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Nog even wat cijfers om te laten zien wat voor HELD Viktor An is. Hier alle starts en uitslagen van Hyun-Soo Ahn/Viktor An op de Olympische Spelen:

  4e 1000 m 2002 Salt Lake City
  13e 1500 m 2002 Salt Lake City
  DQ 5000 m 2002 Salt Lake City
  1e 1500 m 2006 Turijn
  1e 1000 m 2006 Turijn
  3e 500 m 2006 Turijn
  1e 5000 m 2006 Turijn
  3e 1500 m 2014 Sochi
  1e 1000 m 2014 Sochi
  1e 500 m 2014 Sochi
  1e 5000 m 2014 Sochi

  Ondanks dat het een sport is met valpartijen, penalties, pech en soms wat geluk heeft hij zowel in Turijn als in Sochi op alle afstanden een medaille gewonnen. In Salt Lake City was het een broekie van 16 en in Vancouver ontbrak hij vanwege blessures en slechts een 7e plek op de koreaanse trials!

  Bizar!! Zou hij na 2003,2004,2005,2006 en 2007 na zoveel jaar dan zijn niet meer verwachtte 6e wereldtitel halen?
  Laatst bewerkt: 21 feb 2014
  Krizz, Patrick John, Bastiaan83 en 5 anderen vinden dit leuk.
 12. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, hij was sowieso al 1 van de beste shorttrackers ooit, en ik denk dat hij zich nu toch wel vrij definitief de beste ooit mag noemen.
  Patrick John vindt dit leuk.
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Hij is nu 28, dan kan hij toch nog wel vier jaar door om dan voor de tweede keer op rij de Olympische Spelen in eigen land te gaan domineren!
  Patrick John vindt dit leuk.
 14. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Waarom schoot eigenlijk niemand die scheidsrechter af ?

  Gezien de commentaren die ik heb gehoord vind ik dit toch een zwaktebod van de coaching. Een vroege val in de westrijd lijkt me een scenario waar je nadrukkelijk rekening mee moet houden, en hoe je daar dan naar handelt, met seinen en vaste afspraken, dat is nou net iets wat ze voor de TP dit jaar wel allemaal doorgenomen hebben. Ook bij een ploegentijdrit i het wielrennen krijg je diverse scenario's doorgesproken. Kennelijk is dat bij de relay niet gebeurd, 'het was ook zo hectisch allemaal". Ja, daarom moet je dat van tevoren verzinnen en doornemen.
  martha2343 vindt dit leuk.
 15. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Dat zou fantastisch zijn, ik hoop dat zijn lichaam het aankan, hij is vrij blessure gevoelig en kwam een paar jaar terug in hele slechte toestand in Rusland aan. Overigens heeft hij in een interview aangegeven nooit meer voor Zuid-Korea uit te willen komen. Mocht hij stoppen (wat ik niet hoop) kan hij in ieder geval schaatscoach worden in Rusland.

  De president van Zuid-Korea wil een onderzoek waarom hij niet meer in het team zat terwijl hij toch duidelijk de beste schaatser is. Ik denk dat er wel wat mensen ontslagen gaan worden bij de KSU.
 16. schaatsfan79

  schaatsfan79 Member

  Tactisch valt er nog wel het nodige te verbeteren bij de Nederlanders. Geluk kan je toch enigszins afdwingen. Ik krijg nu een gevoel van Eredivisie ploegen in Europa. Op het moment suprème laten ze het toch afweten. Sjinkie door eerst vals en daarna slecht te starten. Jorien door niet in het eerste rondje vol gas te geven en de relay ... Tja de relay. Zoals eerder gezegd, moet je a. anticiperen op een valscenario en tijdens de wedstrijd had er ook nog wat aan het wisselplaats/-volgorde gesleuteld kunnen worden. Als de heren dat toch zelf na afloop bevestigen, moet toch in ieder geval de coach ingrijpen. Maar misschien is dat te makkelijk gedacht. Ben namelijk geen shorttrack kenner.
  Nou ja er sneuvelden natuurlijk meer grote namen. Die Christie bezweek ook, net als de meeste Canadezen. Ahn is wel echt een genot om naar te kijken.
  Verzonden vanaf mijn iPad met behulp van Tapatalk
 17. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Erg jammer, deze shorttrack-avond. Geweldige prestaties gezien van An, dat zeker; maar zoals Smeets zojuist bij P&W zei (ik was het voor een keer met hem eens), vanavond was de avond dat het shorttrack definitief kon doorbreken in Nederland. Primetime op televisie, met potentieel een prachtige medaille voor Nederland, en dan gebeurd er dit. Het shorttrack had hier de harten van de Nederlanders kunnen veroveren maar deed het tegenovergestelde.

  Overigens vond ik het persoonlijk erger dat het ter Mors niet lukte; helaas was die derde race er toch echt een teveel. Zoals Otter al eerder in een interview had aangegeven: het is één ding om na een shorttrack race een goede lange baan race te rijden (zoals vorig weekend), het is heel iets anders om na een lange baan race een goede shorttrack race te rijden. Erg jammer, en een onverstandige keuze van Koops, die toch echt teveel aan het langebaanbelang heeft gedacht, en daarmee tegen de Olympische geest handelde.
  Laatst bewerkt: 22 feb 2014
  martha2343 en Sebas vinden dit leuk.
 18. martha2343

  martha2343 New Member

  Erg jammer, en een onverstandige keuze van Koops, die toch echt teveel aan het langebaanbelang heeft gedacht, en daarmee tegen de Olympische geest handelde.
  Mee eens.
  Ik had gedacht dat ze Marrit Leenstra wel in de eerste TP zouden hebben laten starten, dat hadden ze best gehaald en dan had Jorien de halve en hele finale weer mee kunnen rijden. De scherpte was er bij Jorien nu af in de laatste ritten.
  Erg sneu dat Jorien nu geen shorttrack medaille heeft. Het was haar gegund.
 19. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Ach, wanneer Ter Mors niet had gereden op de langebaan, terwijl de ploeg zou hebben verloren van Amerika, dan waren de rapen pas echt gaar.

  Koops is aan het graven naar goud. Hij hoeft dan geen rekening te houden met het vinden van olie.
  Monique en schaatskees vinden dit leuk.
 20. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Die president is wel een beetje laat met dat onderzoek. Ahn zit al een tijdje in Rusland. Of had die president zelf ook niet veel vertrouwen meer in Ahn en dat die er nu pas achter komt.

Deel Deze Pagina