Sporters van het jaar 2016

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 24 apr 2016.

 1. Monique

  Monique Well-Known Member

  Maar het is Max Verstappen die zélf die machine optimaal weet te besturen. Schijnt nog niet mee te vallen en aangezien al je ingewanden heen en weer schudden kon het nog wel slopender zijn dan schaatsen of wielrennen.
  JohnZero en Bastiaan83 vinden dit leuk.
 2. jaap

  jaap Active Member

  Heel spannend voor Max! Benieuwd hoe snel hij op het podium staat!

  En nu eerst duimen voor Tom Dumoulin, het roze feest in Apeldoorn.

  Vergeet je zonnebrand factor 30 niet...........genieten/proost.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Een slecht race in Catalonië kan hij misschien nog afschuiven op het wennen aan de nieuwe auto, maar daarna zal hij toch flink moeten gaan scoren. De druk is wel hoger dan bij Toro Rosso.
 4. jaap

  jaap Active Member

  De druk is veel hoger, de autosport pers zal hem heel fanatiek volgen! Maar de mensen van Red Bull hebben dat varkentje wel vaker gewassen en zullen hem steunen door dik en dun. Max kan die druk aan, ben ik van overtuigd. Hij gaat iedereen verbazen.
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Intussen rijdt Tom Dumoulin in het roze en kan hij ook zomaar sportman van het jaar worden, zeker als hij dit kunstje in Rio nog een keer herhaalt. En doe dan ook nog maar een tijdrit in de Tour erbij.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  De Tour rijdt hij niet, dat kan dus niet. Daarnaast is een etappe en waarschijnlijk 2 dagen roze (voorlopig) toch hopelijk niet genoeg in een Olympisch jaar.
 7. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Dus een schaatser en een wielrenner is niet afhankelijk van (goed en deugelijk) materiaal, dus een fiets of schaatsen?
  Zonder de fiets of schaats bestonden die sporten helemaal niet.
  Misschien hadden we i.p.v schaatsen dan wel langebaansnelvoetglijden o.i.d.:D
  Bastiaan83 vindt dit leuk.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Maar als Kramer of Poels hun zeges op motorkracht halen, klopt er wat niet... Terwijl Verstappen juist vooruit gaat door motorkracht. Bovendien is het materiaalverschil tussen de teams in de F1 veel groter dan bij het wielrennen / schaatsen. Een klein team kan daardoor niet winnen in de F1, maar wel bij het hardfietsen.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het ging om de zinsnede "op eigen kracht". En zoals @EenBrabander al zegt, het verschil tussen een Mercedes en een Toro Rosso en een McLaren en een Sauber is groter dan het verschil tussen een Specialized, een Pinarello en een Giant van World Tour-niveau

  Verder hoop ik natuurlijk niet dat een etappezege in de Giro genoeg is voor Sportman van het Jaar, maar als Tom Duoulin straks in Rio goud wint op de tijdrit dan maakt hem dat wel een goede kandidaat natuurlijk. Dumoulin heeft volgens mij wel een soort van gun-factor die bijvoorbeeld Epke Zonderland ook heeft, Tom Dumoulin is als ik het zo peil erg bekend en populair in Nederland, ook buiten de kring van echte wielerfans.
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Jammer dat hij de Tour niet rijdt, naar Rio gelukkig wel en als hij daar ook wint dan zou ik niet weten waarom hij dan geen sportman van het jaar zou worden. Moet eerst nog gebeuren natuurlijk, maar wie weet.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dumoulin heeft gezegd dat het mogelijk is dat hij de Tour mogelijk wel rijdt als
  óf hij de Giro onverhoopt niet uitrijdt
  óf veel te fris uit de Giro komt
 12. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Punt blijft dat ook bij gemotoriseerde sporten het talent en de fysieke kracht (die men zeker niet moet onderschatten, aangezien zij meer G krachten te verduren krijgen dan elk willekeurige schaatser/wielrenner en ook nog eens gedurende een race van ca 1 tot anderhalf uur) van een rijder net zo bepalend is dan bij een sport als schaatsen. Zonder een zeer goed coureur heeft ook een F1 topteam weinig kans. Een coureur die continu uitvalt door eigen schuld, naast de baan schiet of hemzelf en/of een ander de vernieling inrijdt is ook geen succesformule.

  Je kunt dan wellicht de motorsport niet met pure fysieke krachtsporten vergelijken maar dat maakt de prestaties/fysieke gesteldheid van F1 coureurs er niet minder om.
  Om nog maar te zwijgen van de kans om in een F1 team te komen, die is vele malen kleiner dan een plek in een schaats- en/of wielerploeg.

  Probleem met de F1 is helaas wel dat er maar een paar teams zijn die over een enorm budget beschikken waardoor zij gewoon de overmacht hebben, de strijd is vaak tussen 2,3 hooguit 4 teams en daarna komt de rest en net zoals in andere klassen alles gelijktrekken gaat niet werken voor de F1. Laatste jaren is het echter vaak nog maar een team, dat de dienst uitmaakt(e), denk aan Ferrari/Schumacher, daarna was het Red Bull/Vettel en nu Mercedes/Hamilton plus teamgenoot Rosberg, al doet die voornamelijk mee voor plek 2, iets wat het plezier om naar F1 te kijken aardig verpest.
  Bastiaan83 vindt dit leuk.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  Rosberg doet mee voor plek 2? Eerste 4 races van dit jaar gemist?

  verder mee eens hoor: F1 is een heel ander soort sport dan schaatsen of wielrennen, maar de fysieke inspanning van de coureurs is er niet minder om.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 14. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  En toch durf ik hier te verkondigen dat Rosberg ook dit jaar weer GEEN wereldkampioen gaat worden. hij heeft het gewoon niet in zich.
  Hij is een beetje de Bokko van de F1.:D
 15. jaap

  jaap Active Member

  Ach Rosberg, 't is wel een Duitser hè. Je kunt nu nog niks zeggen hoe het afloopt, dan is het schaatsen allang weer bezig.
  Voorlopig staat hij ruim twee wedstrijden veilig in de punten op de 1e plek.
  Onze MAX gaat misschien wel punten afpakken, reuze spannend.
  Ga nu wel Ziggo Sport installeren, wil niets meer missen.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik vind formule 1 echt helemaal niets aan, het is me nog nooit gelukt een hele wedstrijd te kijken... Wat mij betreft is er te weinig actie, totaal geen inhaalbeurten. Filerijden kan ik op de snelweg ook wel kijken. Dan liever motorsport, daar gebeurt tenminste wat meer.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 17. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Het is maar net wat je verstaat onder actie, spanning... daar zullen de meningen over verschillen. Zo zullen ook veel schaatsen saai vinden met weinig actie: 1 tegen 1, ook hier geen inhaalacties etc. Ik ken veel die om die reden de massastart het leukste onderdeel van het schaatsen vinden. Allemaal tegelijkertijd in de baan, inhaalacties.

  Ik persoonlijk vind bij F1 genoeg actie, vooral met Max nu. Hij houdt van inhalen en zorgt voor veel mooie acties. Daar wordt hij ook wereldwijd om geprezen.

  Maar gelukkig vind niet iedereen dezelfde dingen leuk ;)
  Rick64 en JohnZero vinden dit leuk.
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik keek eigenlijk nooit naar F1, maar nu probeer ik het toch te volgen. Wij hebben hier helaas geen ziggo dus moeten het doen met een livestreampje hier en daar, en anders volg ik een liveticker. En nu Max in een echt goede auto zit wordt het nog spannender. En saai zou ik het zeker niet willen noemen.
  Rick64 vindt dit leuk.
 19. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  De duitse RTL heeft altijd de volledige race :)
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ah, bedankt voor de tip! :)

Deel Deze Pagina