Sporters van het jaar 2016

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 24 apr 2016.

 1. Joris180

  Joris180 Active Member

  Verstappen kan alvast genomineerd worden.
  JohnZero, jaap, Bastiaan83 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 2. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Niets minder dan een 100% HISTORISCHE dag voor de Nederlandse sport!
  Een Nederlandse coureur van 18 jaar wint een Formule 1 GP na 20 ronden onder MAXIMALE druk te hebben gestaan van een ex-wereldkampioen in een snellere Ferrari.
  Er is een nieuwe sportheld geboren.
  Ik hoor het Wilhelmus ....
  leenstrafan, jaap, proeme en 4 anderen vinden dit leuk.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  oi, wat een spanning die laatste ronden. 20 ronden voor tijd denk je dat Raikkonen er nog wel langs komt. 10 ronden voor tijd begin je je af te vragen wanneer dan. 5 ronden voor het eind weet je dat Max het kan volhouden. Maar Raikkonen bleef er kort achter.
  Max gaf geen krimp. Historisch sportmoment. Ben blij dat ik het live heb gezien!
  Rick64, jaap, LeeMoZovski en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wordt Max Verstappen de Sven Kramer van de F1?
  JohnZero en jaap vinden dit leuk.
 5. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Wat een geweldige race was dat! Zo spannend! En zo knap! Hij stond zoveel ronden volledig onder druk, en toch kon hij het nog volhouden. Volle concentratie dat je moet hebben, 1 fout en Raikkonen was er voorbij gekomen. Maar hij bleef zo rustig, geweldig gedaan!

  Ik ben zo blij dat ik dit live heb kunnen zien! Geweldig sportmoment!
  Rick64, jaap en LeeMoZovski vinden dit leuk.
 6. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik heb echt met een hartslag van 200 zitten kijken samen met mijn man bij zijn zoon (die heeft ziggo sport). Wat ongelofelijk knap dat hij zo cool bleef, het knul is pas 18 en het was zijn eerste race voor red bull. Ik zat te mopperen dat hij lang moest wachten voor die tweede bandenwissel maar dat was juist geweldig want hij kon hier gewoon op blijven rijden. Met dank ook aan Mercedes. Max mag van mij nu al worden uitgeroepen tot sportman van het jaar, of er moeten wel heel idiote dingen gebeuren in Rio.
  Rick64, jaap en Bastiaan83 vinden dit leuk.
 7. jaap

  jaap Active Member

  Helemaal met je eens Monique!! Natuurlijk is hij de Sportman van dit Jaar. Zal wel een ander worden.
 8. jaap

  jaap Active Member

 9. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Vergeet niet ook even te vermelden dat hij nog amper in de Red Bull gereden heeft, dus hij moet hem nog beter leren kennen en dat kan leuk worden als hij de auto wel goed kent.
  Er komt ook over een aantal weken een nieuwe Renault motor met meer pk's, dus wellicht gaan ze het de Mercedessen dan echt op eigen kracht moeilijker maken.
  Nu hebben Hamilton en Rosberg zichzelf uitgeschakeld, wat de race overigens alleen maar ten goede kwam, eindelijk eens weer een echt spannende race, die heb ik sinds lange tijd niet meer gezien.

  Lauda noemde Max al een talent dat maar 1 keer in de honderd jaar opkomt. Ook Engelse oud coureurs zijn helemaal weg van Max.

  Misschien moet dit forum ook maar omgedoopt worden in het Schaats en F1 forum. :D
  Laatst bewerkt: 15 mei 2016
  EenBrabander vindt dit leuk.
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Er stond op youtube een filmpje van de laatste ronde met een stel Engelse commentatoren die ook helemaal uit hun dak gingen. Max heeft de gunfactor a la Epke. Dit filmpje is overigens alweer verwijderd.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Mooi, bedankt. Mijn vader is nog op zoek om te kijken bij gebrek aan Ziggo en RTL. Wordt het hier altijd op uitgezonden?
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Kuch, kuch, cricfree.sx, kuch, kuch...

  Maar wat een ongelooflijk bijzondere prestatie. 18 jaar en dan een GP winnen. Toegegeven hij had wat geluk (Mercedessen die elkaar kapot rijden, twee stops blijkt de winnende strategie), maar geluk dwing je af. En zoals Ricciardo nog een klapband kreeg op het einde, Max leek zijn banden mooier heel te houden. Het enige is dat we nu niet moeten verwachten dat hij elke twee weken eventjes gaat winnen, want dat gaat niet zo makkelijk, maar dit was absoluut uniek.

  Qua sportman van het jaar... Lastig... Hij is nog geen wereldkampioen en de Olympische Zomerspelen zijn dit jaar, laten we de rest van het jaar maar even afwachten, maar de veldrijders (en schaatsers) moeten niet teveel hoop koesteren dit jaar.
 13. jaap

  jaap Active Member

  Monique, weet net zoveel als jij! Maar ga je vader maar vertellen dat het voorlopig wel op Channel 4 blijft via internet want die hebben
  het weer overgenomen van de BBC.
  Ziggo Sport vond ik veel teveel gedoe en knap prijzig. Dus deze oplossing is mooi.
  Op naar Monaco, vind MAX heel leuk daar.
  Monique vindt dit leuk.
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik heb hier even op gekeken maar vind geen formule 1 hierop, wel een heleboel andere sporten.
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  Mm wat telt zwaarder, LBL winnen (Wout) of een Grand Prix ? Ik zou het niet weten eigenlijk.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik hoop nog steeds dat het niet uit gaat maken, Olympisch goud telt zwaarder dan beide.
  Als je meerdere grote wedstrijden (Poels bijvoorbeeld tourritten of RvL, Verstappen meer GPs) wint kom je misschien wel in aanmerking. En voorlopig staat Kruijswijk in de Giro het beste van alle echte klassementsrenners :D
 17. Monique

  Monique Well-Known Member

  Wat bij Verstappen best mee mag tellen is dat hij pas 18 is in het grootste rondreizende stressvolle circus dat er bestaat en dat het zijn allereerste wedstrijd in de nieuwe auto was. Dat maakt dit echt wel uniek.
  LeeMoZovski, JohnZero, Rick64 en 2 anderen vinden dit leuk.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nu even niet nee, want het rooster gaat maar een dag vooruit. Bovendien kan je links gewoon zenders uitkiezen.
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ok super, bedankt.
 20. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Natuurlijk had Max geluk dat de Mercedes rijders uitvielen. Maar dat geluk had niet alleen Max, doordat die 2 rijders uitvielen, had iedereen opeens een kans om te winnen. En om die kans als 18jarige jongen dan te pakken, is gewoon heel erg knap! Vooral omdat hij heel veel ronden voor het einde, al onder een behoorlijke druk stond. We moeten niet onderschatten wie hij allemaal achter zich heeft gehouden. Rijders met heel veel ervaring. Raikkonen, Vettel.. beide al een keer Wereldkampioen geworden. Vettel zelfs 4x.

  De eerste Nederlander ooit die een GP race in de F1 wint. Dat alleen al maakt deze prestatie heel bijzonder, uniek. En dan is hij ook nog maar 18 jaar... ongelofelijk!
  JohnZero vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina