Sporters van het jaar 2016

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 24 apr 2016.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  Max hoeft geen sportman van het jaar te worden. Doe dat maar als hij wereldkampioen wordt over een paar(?) jaar ;)
 2. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Waarom niet? Je krijgt de titel omdat je dat jaar iets bijzonders hebt gepresteerd. Hem niet geven omdat je denkt, die wordt toch nog wel een keer wereldkampioen vind ik een vreemde beredenering. Je kunt de titel sportman van het jaar vaker winnen. Maar dat is mijn mening.

  En natuurlijk weten we niet welke titels van andere sporters er nog bij kunnen komen, maar als ik heel eerlijk ben, verwacht ik niet zoveel van de mannen in Rio. En gaat het echt zo bijzonder/uniek zijn als de prestatie van Max? Daar zullen de meningen ook over verschillen. Maar van mij mag je de titel nu wel al aan Max geven.
  Monique en JohnZero vinden dit leuk.
 3. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Inderdaad, als eerste Nederlander, pas 18 jaar en daarmee ook de jongste coureur (die niemand meer zal kunnen verbeteren tenzij men die regel weer aanpast) een GP wint, in een auto waar hij pas dat weekend voor het eerst in rijdt is voor mij genoeg reden om hem die titel maar meteen te overhandigen :p want dat was toch wel een fenomenale prestatie.

  Zeker de Mercedessen verlieten de race vroegtijdig doordat ze allebei iets te onbezonnen waren en elkaar uit de race knikkerde maar ja dat is hun eigen schuld en niet die van Max. Max zag en greep zijn kans en liet ook nog eens zien dat hij de druk prima aankon, Kimi kon hem niet in een fout dwingen en kon er ook niet voorbij.
  Bastiaan83 vindt dit leuk.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De prestatie is ongelooflijk bijzonder, maar hij is nog geen wereldkampioen, en tenzij hij dit jaar ook gelijk wereldkampioen wordt (hij heeft 16 races om 62 punten op Rosberg in te lopen) zou ik de titel eerder gunnen aan iemand die wel wereldkampioen wordt, of zoals het in een olympisch jaar betaamd, olympisch kampioen wordt. Als er echter geen Nederlandse man individueel goud haalt in Rio krijgen we natuurlijk weer een open strijd.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  oh, wat een serieuze reactie. Knipoog gemist?
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  dus wereldkampioen 10km schaatsen worden (welke Nederlander dat dan ook moge zijn, dit jaar Kramer) sla je hoger aan dan deze unieke prestatie van Verstappen?

  Tsja, dat zie ik toch anders...
  Bastiaan83 vindt dit leuk.
 7. jaap

  jaap Active Member

  Het is nu al mijn Sportman van het Jaar! Waarom, omdat dit een werkelijk unieke prestatie is in de autosport!
  Daar hoeft hij nu nog geen wereldkampioen voor te worden, dat komt later wel.
  Bastiaan83 vindt dit leuk.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Wereldkampioen schaatsen is natuurlijk niet hoger dan dit, maar bijvoorbeeld een WK turnen, zwemmen, oid vind ik wel hoger dan het winnen van 1 GP/wereldbekerwedstrijd. En dit is misschien uniek, maar er zijn zat Nederlanders die unieke prestaties halen in de sport, gelukkig.

  Nou ben ik misschien niet geheel objectief omdat ik niets heb met het filerijden op circuits, maar als Verstappen alleen hiermee de titel zou winnen zou het wel de slechtste sportman van het jaar ooit zijn qua prestatie.
 9. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Sorry ;)
 10. jaap

  jaap Active Member

  Vanaf z'n vierde is hij hier al mee bezig hoor. Vind z'n prestatie ongelovelijk. Gezien z'n leeftijd nu. Andere niks ten nadele
  maar deze sportprestatie is buitengewoon apart, echt een sportman v/h jaar waardig.
 11. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Serieus, slechtste sportman ooit? Ok, dan zullen wij het nooit eens worden. Wij kijken beide totaal anders naar Max zijn prestatie :)
  Monique vindt dit leuk.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Niet slechtste sportman ooit, maar slechtste sportman van het jaar ooit...

  De slechtste sportman ooit is iets wat lastig uit te delen is, denk ik ;)
 13. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  De titel Sportman van het jaar is, zoals ik al eens eerder geschreven heb, meer eentje van een grote mate van gunnen dan van werkelijk objectieve sportbeoordelingen, ik denk dat Max, na deze unieke prestatie, een hoge gunfactor heeft gecreëerd.
  Soms moet je trouwens niet alleen naar blindstaren op een wereldtitel maar ook naar de individuele prestatie. Een jong 'broekie' die op 18 jarige leeftijd en als eerste Nederlander ooit een GP wint heeft toch wel een zeldzame prestatie neergezet.
  Bastiaan83 vindt dit leuk.
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Totaal niet met je eens, deze prestatie is zo uniek dat ie nu direct sportman van het jaar moet worden. Hij zal hopelijk een keer wereldkampioen worden maar dan is ie geen 18 meer (of het moet wel heel gek lopen) en is het niet meer zijn eerste wedstrijd in een nieuwe auto. En dat is nu juist waarom dit zo mooi is.
  jaap en Bastiaan83 vinden dit leuk.
 15. jaap

  jaap Active Member

  Red Bull waarschuwt de andere team's dat Max alleen nog maar sneller wordt..........oppassen dus.

  Monique, zag Sven nog bij TV Oost in een of ander Ronde van Overijssel, zag er heel mooi uit!
 16. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Hij was geweldig, die Max van gisteren (en hopelijk ook van morgen). Daar wil ik niets aan af doen.
  Maar het is blijkbaar lastig om e.e.a. in de juiste proporties te zien.

  Om in schaatstermen te blijven: hij heeft gisteren één wedstrijd gewonnen in een serie World Cups terwijl hij in de vorige wedstrijden niet eens op het podium kwam.
  Daarmee heeft hij het klassement nog lang niet gewonnen, is nog geen wereldkampioen en heeft al helemaal geen Olympische medaille. (Dat laatste zal sowieso niet lukken omdat de F1 daar om begrijpelijke redenen niet aan mee doet.)
  Zijn trackrecord v.w.b. F1 beslaat net iets meer dan één jaar. En dan nu al sportman van het jaar? Nee.

  Een nominatie? Nou vooruit, dat kan geen kwaad.
  Liever zou ik hem een aanmoedigingsprijs geven. Talent van het jaar o.i.d.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  vergelijking met World Cups gaat natuurlijk niet op. In schaatsen is de World Cup een ondergeschikte prijs. Winnen van de wereldbeker is niet erg belangrijk naast de vele WK's. In de F1 is het winnen van de wereldbeker het hoogst haalbare.
  Een GP winnen in die cyclus naar het hoogst haalbare is dus wel andere koek dan een world cupje winnen bij het schaatsen.

  Met jouw redenering stelt de overwinning van Poels in LBL ook niet zo veel voor. Hij heeft één wedstrijd gewonnen in een grote serie, heeft het World Tour klassement nog lang niet gewonnen en is ook geen wereldkampioen of olympisch kampioen...
  LeeMoZovski, Bastiaan83 en Monique vinden dit leuk.
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Mooi, want naast Max Verstappen blijft Sven natuurlijk mijn andere held. Ze lijken trouwens op elkaar, zowel qua uiterlijk als qua sportinstelling.
  jaap vindt dit leuk.
 19. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  De F1 is de koningsklasse van de autosport, meedoen met een World Cup is makkelijker te bewerkstelligen dan in de F1 te komen, dus jouw vergelijking gaat niet op. Zelfs onder de schaatsers is de WC van ondergeschikt belang, ze laten die regelmatig schieten als die bijv niet in hun trainingsschema past.
  Zie jij een F1 coureur al een race laten schieten om mee te doen aan een kartwedstrijdje?
  LeeMoZovski, jaap en Bastiaan83 vinden dit leuk.
 20. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Schaatsen vergelijken met F1, sorry dat kan ik niet serieus nemen. Natuurlijk prima als je de voorkeur geeft aan schaatsen, dat je de F1 niet leuk vind. Maar iedereen moet toch wel zo eerlijk kunnen zijn en toegeven dat F1 een veel grotere sport is, over de hele wereld. Als je nu ook ziet welke hype er om Max is ontstaan, en echt niet alleen in Nederland. Dus als je daarin iets wint, heeft dat naar mijn mening meer waarde dan welke schaatssucces dan ook. En natuurlijk helemaal in vergelijking met de World Cup, wat bij het schaatsen totaal onbelangrijk is.

  Ik denk dat sommigen niet begrijpen hoe moeilijk de autosport is, en dat deze prestatie dus heel bijzonder is. Want als het zo makkelijk is, waarom hebben we nooit eerder een Nederlandse overwinning gehad? Dat zegt genoeg. En dat maakt dit veel meer dan 'maar' 1 overwinning.
  Laatst bewerkt: 16 mei 2016
  LeeMoZovski, proeme, jaap en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina