Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

 1. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Die sponsor had wel prima gepast bij haar imago als te oude vrouw ;). Hadden leuke reclamefilmpjes kunnen zijn: Ireen die nog schaatst, maar achter een sta-opstoel. Of een leuke bijrol voor Claudia Pechstein of zo.
 2. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Je haalt hier iets door elkaar denk ik.
  Het imago en de fanbase van een sport bepalen wat voor sponsors erop afkomen, niet andersom.
  Wat voor sponsor een sport of ploeg heeft maakt echt niks uit voor de interesse in een sport. Als bijv. Tenalady de hoofdsponsor van Ajax wordt, dan zijn de fans misschien verbaasd maar de ploeg verliest er niet of nauwelijks fans door hoor.

  Volgens mij zou Prominent een logische sponsor zijn, gezien de vergrijzing van de schaatsfans.
 3. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  De zoveelste nieuwe sponsor voor Ireen, maar niet heus.
  Niet serieus te nemen speculatie.
  Laatst bewerkt: 22 jun 2018
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Er was toch ook helemaal geen speculatie dat er iets rond zou zijn? Niet vanuit Wust zelf, haar manager, of journalisten....

  Er is gesproken met Prominent maar dat is afgeketst, jammer. Er is nooit ergens gespeculeerd dat er iets rond zou zijn, of je moet iets vaags als "er gonst rond" op het internet als serieuze speculatie beschouwen....
 5. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  "Er gonst rond" lijkt me een goed synoniem voor speculatie.
 6. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Het enige wat ik lees is: "er gonst rondt dat prominent sponsor zou willen worden".
  Dat is nog heel wat anders dan dat ze idd sponsor gingen worden. Dat ze sponsor zouden willen worden lijkt bovendien gewoon waar te zijn, alleen is het tijdens besprekingen blijkbaar afgeketst.
 7. frederica

  frederica Active Member

 8. mi

  mi Well-Known Member

 9. Mikay

  Mikay Active Member

  Heel jammer, we weten allemaal waar de sabattical na de vorige OS hem heeft gebracht. Je wordt, volgens mij, sportief gezien niet beter van een jaar rust. Gemiste trainingsarbeid haal je niet zo maar weer in, en de jaren beginnen nu wel een beetje te tellen, de jaren waarin je eigenlijk zou moeten kunnen teren op de noeste arbeid van alle jaren ervoor. Wil niet zeggen dat ik zijn beslissing niet snap, het is ontzettend lastig zonder sponsor, maar had gehoopt dat het feit dat hij zeker niet de enige is hem hier in zou sterken. Dat hij aan zou pikken bij de KNSB trainingsgroep, en dat er misschien in de herfst een sponsor zou opstaan. Jammer!
  Duif vindt dit leuk.
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Idd heel jammer, en ik snap ook niet zo goed waarom hij niet kon aansluiten bij die KNSB groep.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moet denken als ik eerlijk ben.
  Ten eerste denk ik dat dit Verweij's poging is om toch nog alles voor elkaar te krijgen de komende weken; het is natuurlijk geen toeval dat er nu een bericht naar buiten komt waarin hij zegt dat hij wel al de helft van het budget heeft (?). Hij hoopt ongetwijfeld dat dat het 1 en ander in beweging zet waardoor hij alsnog alles voor elkaar krijgt. Als potentiele sponsor een interessante schaatser, en als die beweert dat de helft van hte budget al geregeld is....

  Mocht hij idd er tussen uit stappen: aan de ene kant snap ik dat hij alleen de sport wil bedrijven op een manier waarop hij denkt tot de beste resultaten te kunnen komen, wat wellicht niet gaat als hij bij de KNSB groep aansluit en zich bezig moet houden met rompslomp als extra prive-sponsors e.d. Aan de andere kant heeft hij in het verleden nou niet altijd zichzelf als toegewijde en professionele topsporter geprofileerd. Bovendien kun je je afvragen of een jaar er tussen uit beter is dan via de KNSB ploeg toch een seizoen te draaien.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Een actie "Geef Koen een miljoen" is dus blijkbaar niet nodig.

  En na er een jaar uit te zijn geweest, staan de sponsors volgens jaar wel in de rij?
 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Als hij echt een jaar wil stoppen had hij denk ik zich beter kunnen verschuilen achter het CMV virus, dat hij daardoor niet in staat is komend seizoen op hoog niveau te schaatsen. Dat zou een volkomen legitieme reden zijn en potentiële sponsors voor volgend jaar niet afschrikken.

  Ik denk dus eigenlijk dat dit een poging is om nu alsnog een sponsor te vinden. Anders is het tactisch niet zo verstandig, want dan lijkt het meer op motivatieproblemen. En wil je je daar als sponsor aan verbinden?
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Hij wil 18/19 gaan gebruiken om een ploeg op te zetten zodat hij tot en met 2022 dan de zaakjes op orde heeft, lijkt het.

  Volgens het interview met Verweij is hij weer in goede conditie, waardoor hij het niet meer nodig vindt om zich daarachter te verschuilen.

  ---

  Als het Koen niet lukt om een ploeg te vinden of op te zetten, kan hij na het jaar eruit voor Zweden gaan rijden. Dan krijgt hij misschien een heel klein beetje ondersteuning van de bond daar, en - dit is belangrijker - kan hij met de Noren trainen. Een ploeg en een trainer is het belangrijkst voor een schaatser. Wotherspoon en Na de Schaatsbelg (ofwel schaatsbart) en de schaatstsjech (tongbreker, had zo een Tsjechisch woord kunnen zijn), krijgen we dan een Zwederlander. En dan komt dit verhaal eindelijk uit. ;)
  https://www.trouw.nl/home/verhaal-over-een-viking-die-geen-viking-is~af78dec5/

  Mocht Verweij trouwens over een paar weken / maanden nog enkele tienduizenden euro's missen, dan kan hij ook nog eens zijn auto gaan verkopen of veilen. Hij rijdt niet bepaald in een goedkoop barrel... nee, niet echt nee... Maar ik ga dat als autoliefhebber niet lopen aanmoedigen, natuurlijk, dat hij zijn auto gaat verkopen.
  [​IMG]
 15. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Gezien Koen's weinig overtuigende optreden in Korea is het niet erg waarschijnlijk dat hij op deze manier een sponsor vindt.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Jij hebt wat gemist, denk ik....

  Verweij had daar een virus en voor iemand met dat virus presteerde hij heel goed. Zoals hij het afgelopen seizoen zich binnen en buiten de schaatsbaan presenteerde was hij juist zeer interessant voor sponsors. Zeer volwassen en met goede prestaties. Helaas geeft hij daar nu geen gevolg aan.
  Eelco, Duif en proeme vinden dit leuk.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Hij heeft anders wel degelijk 2x brons gewonnen, genereert regelmatig publiciteit (niet altijd positief, maar voor bedrijven is dat niet altijd relevant), en heeft enorme uitstraling.
  Lijkt me dat Verweij juist van de sponsorloze schaatsers 1 van de meest aansprekende is voor een potentiele sponsor.
  Ik weet niet of dat hem snel extra sponsoring twv 500k gaat opleveren, maar toch...
  Duif en ZeeKoei vinden dit leuk.
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Zwederlander? Ik vind persoonlijk Niking voor een Nederlandse viking ook wel goed klinken.

  Maar goed, Koen Verweij is natuurlijk de verpersoonlijking van het hele sociale mediagebeuren, met fotoshoots op Bonaire en wat al niet. En ook hij vindt geen sponsor.
  Nu is het ook wel heel megalomaan gedacht dat iemand een ploeg zou willen gaan bouwen rondom een wispelturige, wisselvallige en beperkte sporter als Koen. Ja, toen hij nog aan allrounden deed, konden we nog bedenken dat hij de beste schaatser (na Sven) was. Maar nu hij zich specialiseert, is hij straks 1 van de 12 (of 15 of 18) wereldkampioenen. Ik denk dat hij al blij had mogen zijn als hij zich ergens bij had kunnen aansluiten. Ik heb het al eens eerder gezegd, volgens mij, maar heeft die jongen geen manager die hem iets van realiteitszin meegeeft en alle niet-sporttechnische zaken uit Verweij's handen neemt? Waarom doet zo'n jongen dat allemaal zelf?

  En nog maar eens: deze crisis ligt niet aan potentiële sponsors en niet aan de schaatsers, maar aan het schaatsen zelf. Er zijn veel te weinig wedstrijden, voor de top én voor de subtop, waardoor de kosten-batenverhouding volledig uit balans is. Met een beetje pech heb je als sponsor een schaatser in je ploeg die in het straks enig overgebleven NK weliswaar aan de start staat, maar niet in beeld komt omdat Erben aan het woord is, en zich niet plaatst voor de wereldbekers. Opbrengst 0 tegen een jaarsalaris.
  strawbale vindt dit leuk.
 19. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Omdat een manager ook betaald moet worden...?
  Anyway, ik denk persoonlijk dat Verweij commercieel gezien bijzonder interessant is voor potentiele sponsoring, alleen zitten er wel risicos aan hem vast.

  Voordelen: charismatisch, genereert veel publiciteit, kan uitmuntend presteren
  Nadelen: inconsistent qua presteren/onduidelijke motivatie, in ogen van vele mensen dubieus Rusland-uitstapje
 20. Elina

  Elina Well-Known Member

  Het is middenin de zomer, maar toch even reageren.

  Waarom helpen de topsporters in Nederland elkaar niet?

  Er zijn toch wel een paar NL voetballers die een paar ton over hebben om bijv. Ireen Wüst een mooie ploeg/faciliteiten te geven. Waren ze niet close met Arjen Robben?

Deel Deze Pagina