Wereldkampioenschappen sprint 2015, Astana, 28 feb.–1 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 16 feb 2015.

 1. jay

  jay Member

  Ik ben benieuwd of Thijsje Oenema voor een podiumplek kan gaan. Als ze in vorm is (en dat lijkt het geval) hoeft ze op de 1000M niet heel veel in te leveren (behalve op Bowe en Richardson normaliter) en kan ze op de 500M behoorlijke uitschieters hebben.
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Er is een grote kans dat 3 van de 4 baanrecords gaan sneuvelen. Alleen de 500m dames ligt buiten bereik van Richardson. Zeker gezien de omstandigheden zwaarder dan gemiddeld (luchtdruk 973) zullen zijn, http://nl.windfinder.com/forecast/astana_airport

  De kansen op een 33-er en een 1.07 lijken me daarom niet zo groot.

  Astana_voorspelling.jpg
  LeeMoZovski en fransvanbakel vinden dit leuk.
 3. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Bij de NOS hebben ze meermaals geroepen dat Tae-Bum Mo niet zal deelnemen aan het WK Sprint. Klopt dat? Ik zou het toch jammer vinden als hij er niet bij is. Dan ziet de Koreaanse selectie er maar zwak uit na de eerdere afmelding van Sang-Hwa Lee.

  En iemand enig idee welke Chinezen erbij zullen zijn?
 4. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Na de WK afstanden vinden een aantal schaatsers de WK sprint een beetje mosterd na de maaltijd. vandaar dat een aantal rijders het WK sprint overslaan.
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Hebben we al een lijstje deelnemers?

  Uit de diverse sites:
  Noorwegen: Hvammen, Lorentzen; Hege Bøkko (geen 2e Noorse)
  Polen: Michalski, Nogal; geen vrouw
  Rusland: Kulizjnikov, Jesin, Murasjov; Fatkulina, Asejeva, Golikova
  Canada: Dubreuil, Gregg, Junio; Hudey, Gregg, McLean
 6. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Schaatsbonden kunnen tot morgenmiddag 12 uur hun selectie doorgeven bij de organisatie, dus een startlijst zal morgen wel na 12 uur ergens verschijnen. Of donderdag pas als ze in Astana niet zo vlotjes werken.
 7. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Volgens mij zou Junio ook niet mee doen.
 8. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Waarom start er maar één Noorse vrouw? Als ik bijvoorbeeld Hanne Haugland was dan had ik desnoods reis en verblijf zelf betaald of er een sponsor voor proberen te vinden. Dit is toch een toernooi waar je het hele jaar hard voor traint. Of verbiedt de Noorse bond dat?
 9. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Haugland is herstellende van ziekte van Pfeiffer. Het gaat nog niet echt lekker dit seizoen. Ze was gekwalificeerd voor de sprint Worldcup in Heerenveen maar had zich vanwege gezondsheidredenen daar ook voor afgemeld.

  Maar verder ben ik het helemaal met je eens. Er is toevallig vorige week een artikel verschenen in de noorse media over het beleid van de bond wat betreft vrouwen. Een noorse (sub)topper, Rikke Jeppsson, heeft kritiek geuit op dat er niet genoeg aandacht is voor de noorse vrouwen binnen de schaatssport. Daarop heeft de bond gereageerd dat ze het niet altijd goed vinden om alleen maar mensen te selecteren om plaatsen te vullen.. Ze sturen dan liever meer mensen naar een wedstrijd waar ze goed mee kunnen doen (bijvoorbeeld die wedstrijd in Alma Ata). Dus daarom blijft er nu een plaats leeg
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Nog wat deelnemers

  Finland: Koskela, Poutala ; Risku
  Italie: Nenzi, Bosa (1e reserve, dus iemand komt niet...); Daldossi ( geen 2e vrouw)
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Die hele WK-sprint-kwalificatie in Heerenveen voor de dames was dus wel een beetje een farce. Er waren maximaal 32 plekken te vergeven waar maximaal 33 schaatssters voor in aanmerking kwamen. Bortolotti viel als enige buiten de boot en ondanks dat Noorwegen de plekken toch niet opvult, geen Bortolotti... Minder dan 32 vrouwen dus.
  Laatst bewerkt: 25 feb 2015
 12. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Junio is in Astana. Ik inmiddels ook!
  Duif vindt dit leuk.
 13. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Lisan weet jij of er voor het eerst sinds 1993 weer een dame uit Polen mee gaat doen aan het WK Sprint?
 14. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Bij deze lijst met persoonlijke records (vanaf pagina 12) staat Bosa er niet bij. Terwijl er verder wel veel reserves bij staan. Oa bij Canada bijv. 5 man en een Sang-Hwa Lee en Artur Was staan er ook op terwijl ze niet meedoen.

  http://www.schaatsen.nl/media/16825/wks-statinfo.pdf

  Al zie ik ook dat Golikova er niet op staat. Dus deze lijst zal wel niet up to date zijn. Als Bosa de plek van iemand inneemt, lijkt mij Greig wel voor de hand liggend. Die was tijdens de World Cup Sprint in H'veen nog lang niet op niveau en Australië zelf heeft geen tweede optie.
  Laatst bewerkt: 25 feb 2015
 15. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Nee. Doet niet mee. Zelfs de heren was twijfelachtig.
 16. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De namen die ik gegeven heb, komen van de sites van de diverse nationale bonden. Ik ga er van uit dat die weten wie ze een vliegticket geven....
  Lisan vindt dit leuk.
 17. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  De Noren zijn zich droogzwemmend aan het voorbereiden.
  Zonder bagage. Zonder schaatsen.

  Maandag:

  [​IMG]

  Vandaag:
  [​IMG]
 18. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Leuk die tweets maar kun je in het vervolg ook even de vertaling erbij zetten:D, want alleen de eerste is te begrijpen Engels begrijp ik maar Noors daarentegen voor geen meter.:)
  Sidekick vindt dit leuk.
 19. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De saaie voorspellingen in de VSS m.b.t. het herentoernooi druppelen binnen. Misschien goed om even een overzicht te hebben op welke toernooien de meeste afstandzeges door de winnaars werden behaald. Bij de heren lukte het alleen Heiden en Zhelezovski een keer om alle afstanden te winnen. Voor Heiden was het toen zijn 3e deelname, Zhelezovski had al een hele rij toernooien gereden. Bij de dames lukt het vaker maar alleen Blair 2x (op een rij ook nog eens). Combineer je de meeste afstandzeges dan kom je bij de jaren 1980 (6), 1985 (6) en 1995 (7) uit. Allemaal jaren die een 5-voud zijn.

  Tip voor de VSS: het slechtste resultaat bij 3 afstandszeges werd 9 keer op de 2e dag behaald en 4 keer op de eerste dag.
  WKsprint_meeste_afst_zeges.jpg
  Laatst bewerkt: 25 feb 2015
  strawbale vindt dit leuk.
 20. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dank voor deze info.

  NOC/NSF heeft natuurlijk een soortgelijke filosofie. Die sturen alleen Nederlanders naar Olympische Spelen wanneer ze hebben laten zien een realistische kans te maken op een behoorlijke klassering. Dit om te voorkomen dat sporters die toch geen kans maken er slechts heen gaan voor alleen persoonlijke leuke ervaring. Als NOC/NSF dit loslaat, zouden er veel meer Nederlanders naar Olympische Spelen gaan. Bij het schaatsen merken we hier niets van, omdat we alle startplekken altijd met (sub)toppers kunnen vullen.

Deel Deze Pagina