Wereldkampioenschappen sprint 2015, Astana, 28 feb.–1 maart

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 16 feb 2015.

 1. Aleimon Thimble

  Aleimon Thimble Active Member

  'Meedoen is belangrijker dan winnen'... yeah, right. :p
 2. Celebithil

  Celebithil Active Member

  Hege heeft 18 uur gevlogen/gereisd. En heeft geen bagage (incl. haar schaatsen). Met een beetje goede wil is het net Nederlands "Dag 2 buiten [=zonder] bagage en schaatsen in Astana"
 3. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Jij bedankt voor deze informatie. Zo had ik er nog niet naar gekeken maar het komt inderdaad wel op hetzelfde neer!

  En die tweets heb je goed vertaald @Celebithil Noors lezen is inderdaad niet zo moeilijk!
 4. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Na dit soort horror verhalen, was ik ook even bang aangezien er alleen maar overstappen zijn naar Astana. Gelukkig hadden wij stop over 24 uur dus moest de bagage toch mee de stad in. En ik hoef niet te schaatsen. Ben benieuwd naar dit weekend.
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

 6. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Mo is er dus gewoon bij. Vond het ook al een rare conclusie van de NOS-commentatoren dat ie niet zou starten omdat ie 'maar' tweede was geworden op het Zuid-Koreaanse kampioenschap. Terwijl dat kwam omdat ie op de eerste 500 meter bijna ten val kwam.
 7. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Toch leuk te zien dat niet alleen Heiden , maar ook Schenk het dus gelukt is ;)
 8. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Maar... stel dat Kulizhnikov op de 500 meters twee keer 80% en op de 1000 meters beide keren 60% winstkans heeft, dan is er maar 23% kans dat ie vier keer wint... maar toch moet je dan vier keer Kulizhnikov spelen.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Niet als op de 1000 meter van die 40% op een ander, meer dan 30% dezelfde outsider is en die minder dan 25% van de keren gespeeld wordt.
  ZeeKoei en G1ant vinden dit leuk.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Zo, nu eens goed kijken naar het deelnemersveld.

  Slechts 27 vrouwen. Wee Duitsland, Polen, Italie, Zuid-Korea, Noorwegen en China voor het niet vullen van het toegewezen quotum. En niet slim van Kazakhstan om niet meer dames naar Heerenveen te sturen. Die hadden dan gewoon kunnen rijden dit weekend.

  Bij de mannen staan er nu 3 Kazakken vermeld, terwijl het land maar 2 startplekken heeft (en niet op de reservelijst staat). Hier dus 31 mannen aan de start. Dat Greig niet start is begrijpelijk, maar waarom geen derde Duitser?
  De mensen van de reservelijst hadden blijkbaar ook geen trek, op Bosa na. O Zuid-Korea, Italie, Noorwegen, Oostenrijk, Finland....
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Mmm, zul je zien dat de ISU binnenkort maximaal 24 mensen gaat laten starten omdat de kwalificatiewedstrijd op de wereldbeker anders niet meer zo spannend is. De transformatie van het schaatsseizoen lijkt het vierkampschaatsen vooralsnog niet ten goede te komen. :(
 12. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Yesss!!!!

  Mo is erbij !!!

  Oefffff ....

  Ik was even bang dat ik het - als LeeMoZovski zijnde - dit WK helemaal zonder een échte persoonlijke favoriet zou moeten doen. Ik weet het nog goed. Niet zo lang geleden was ik er nog van overtuigd dat Mo ooit wereldkampioen Sprint ging worden. Hij was ooit behoorlijk dichtbij. Was nog jong. De jongste van alle toppers. Zijn tijd zou nog wel komen. Maar toen werd Michel Mulder steeds maar beter en beter. Was er plotseling de beer Otterspeer. En sinds dit seizoen schaats Kulizhnikov alles aan gruzelementen. Dus ik geloof even niet meer dat het Mo ooit nog gaat lukken. Nu heb ik er absoluut vrede mee dat Kulizhnikov ten tonelen is verschenen, want dat had het internationale mannen sprinten hard nodig. En hij is - als je Klevtsjenja even vergeet - toch ook een beetje de natuurlijke opvolger van Igor Zhelezovski.

  Het deelnemersveld is inderdaad nu niet meteen denderend. Vooral tamelijk grote landen als Duitsland, Zuid-Korea en China verdienen een denkbeeldig pakje op de broek voor de manier waarop ze kennelijk tegen dit WK aankijken. Het is mij nog te vroeg om dit aan de transformatie van het seizoen te wijten. Het valt me wel weer op dat het heren toernooi veel sterker is bezet dan het dames toernooi. Laat ik dat gewoon eens illustreren met een nogal bedenkelijk sterren systeem. Hoe 'groot' of 'goed' acht ik de deelnemers? Op basis van prestaties uit dit seizoen, persoonlijke records en palmares:

  5 sterren:
  - Kulizhnikov, Mulder, Davis, Mo
  - Richardson, Bowe
  4 sterren:
  - Koskela, Kuzin, Otterspeer, Poutala
  - Kodaira, Erbanova, Oenema, Boer, Van Riessen, Fatkulina,
  3 sterren:
  - Yesin, Murashov, Ihle, Schwarz, Krech, Hvammen, Gregg, Junio, Dubreuil, Whitmore, Nenzi, Haga,
  - Hesse, Tsuji, Aydova, Qishi Li, Bittner
  2 sterren:
  - Lorentzen, Kim, Yang, Michalski, Garcia, Schipper
  - Kikuchi, Aseyeva, Huawei Li
  1 ster:
  - Zhigin, Nakamura, Bosa, Xie, Mu, Nogal
  - Golikova, Mikhailova, Sadovskaya, Jang, Daldossi, Risku, Bokko, Hudey, McLean, Gregg, Todd

  Nogmaals, ik vind het zelf een tikje bedenkelijk om sterren aan sporters toe te kennen. En voor schaatsers met 1 ster heb ik ook gewoon respect. Dat zijn net zo goed topsporters die er alles voor doen. Dat wil ik even gezegd hebben. En dan zie ik dat bij zowel de heren als dames 8 grote schaatsers met Olympisch Goud, een individuele WK medaille of aardig wat podiumplekken bij de WB meedoen. Daarachter telt het mannenveld veel meer typische A-groep schaatsers die ook bij de WK's of Spelen al mooie klasseringen bijeen hebben geschaatst. Helemaal onderin "blijkt" dat meer dan de helft van de dames 1 of 2 sterren schaatsers "is", terwijl dat bij de heren "slechts" net iets meer dan een derde is. Daarbij komt nog dat heren zoals Lorentzen, Kim, Yang en Schipper dicht tegen een 3 sterren status aanschurken, terwijl bij de dames Kikichi als sprintster eigenlijk slechts 1 ster verdient en Aseyeva nog lang geen 3 sterren "waard" is. Over een aantal schaatsers valt wellicht te discussieren. Maar dat is misschien ook wel een beetje de bedoeling ...

  In ieder geval gaat het met deze deelnemers toch weer flink kriebelen. De top 10 zal zowel bij de heren als dames bulken van de toppers en talenten.
  Top !
 13. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Kazakken staan miss ingeschreven zodat ze kunnen trainen in Alau.
 14. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  maar dat was niet de bedoeling natuurlijk, ze wilden gewoon WK afstanden nog belangrijker maken
 15. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

 16. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Jeronimo1 vindt dit leuk.
 17. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Elina en ZeeKoei vinden dit leuk.
 18. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Het is natuurlijk geen journalist, maar gewoon iemand die in zijn vrije tijd stukjes bij elkaar schraapt en schrijft voor een website. Net als bij wielerflits (dit was ooit het kleine broertje van die site met dezelfde eigenaar) gaat alles op vrijwillige basis. Een andere baan zoeken is dus niet nodig, iets meer verdiepen voor je een stukje schrijft misschien wel. Maar ik heb wel respect voor schaatsflits. Vaak sneller en beter dan schaatsen.nl, terwijl achter die laatste veel meer geld zit.
 19. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  heb berichtje achter gelaten onder artikel... redactie heeft al gereageerd en gaat het artikel aanpassen, respect!
  "Edit redactie: Wij zijn er gemakshalve vanuit gegaan dat een week voor Calgary Richardson niet actief zou zijn. Inderdaad doet RIchardson de dubbel WK sprint/ WK allround. We gaan het aanpassen."
  JohnZero en Hakkie2 vinden dit leuk.
 20. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  hehe, door de opmerkzaamheid van @Jeronimo1 en een bewijsje van mij heeft de schaatsmediawereld er weer een correcter artikel bij.
  Go Team Schaatsforum! [​IMG]

  Of zou de redactie bestaan uit een forummer die de VSS'ers op een verkeerd been wilde zetten? [​IMG]

Deel Deze Pagina