WK Afstanden 2024, 15-18 februari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Marcel Vos, 7 feb 2024.

?

Op welke afstanden gaan we een nieuw baanrecord krijgen?

Peiling gesloten op 15 feb 2024.
 1. 500 mannen

  0 stem(men)
  0,0%
 2. 1000 mannen

  19 stem(men)
  86,4%
 3. 1500 mannen

  13 stem(men)
  59,1%
 4. 5000 mannen

  6 stem(men)
  27,3%
 5. 10000 mannen

  1 stem(men)
  4,5%
 6. 500 vrouwen

  0 stem(men)
  0,0%
 7. 1000 vrouwen

  3 stem(men)
  13,6%
 8. 1500 vrouwen

  2 stem(men)
  9,1%
 9. 3000 vrouwen

  1 stem(men)
  4,5%
 10. 5000 vrouwen

  7 stem(men)
  31,8%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Ik heb een shorttrack achtergrond, denk daarom iets minder bezig met snelle tijden (hoewel ik erg kan genieten van wereldrecords). Heel gek maar ik heb juist iets meer zin dit jaar in grote toernooien. Terwijl voorgaande jaren ik het iets minder had. Het is wat internationaler (of lees minder overmacht van Nederland) daardoor geniet ik meer wanneer Nuis toch van Stolz wint of Wiklund juist weer net verliest (of beide totaal andersom).
  tostiees-31 en G1ant vinden dit leuk.
 2. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het is een WK dus het gaat primair om wereldtitels imo. WR's zijn onbelangrijk omdat die toch zeer afhankelijk zijn van de omstandigheden.

  Ik ben een beetje bang dat wij en de NOS continue gaan praten over eventueel tegenvallende tijden en we prestaties van schaatsers die correct weten te pieken en mooie dingen laten zien onderbelichten.
  Jeronimo1 en Marcel Vos vinden dit leuk.
 3. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Voor dag 1 de kanshebbers volgens mijn kansenmodel. Heb alleen tijden van dit seizoen gebruikt.

  ***** >90% kans op een medaille
  **** 75-90% kans op een medaille
  *** 50-75% kans op een medaille
  ** 25-50% kans op een medaille
  * 5-25% kans op een medaille.

  De 3000 vrouwen.
  Winnende tijd volgens het model 3.52.98

  *****
  **** Marijke Groenewoud, Irene Schouten
  ***
  ** Ragne Wiklund, Elisa Dul
  * Momoka Horikawa, Isabelle Weidemann, Valerie Maltais, Mei Han

  5000 mannen
  Winnende tijd: 6.01.37
  ***** Patrick Roest
  **** Davide Ghiotto
  *** Sander Eitrem
  ** Ted-Jan Bloemen
  * Hallgeir Engebråten, Chris Huizinga, Casey Dawson, Timothy Loubineaud
  jay vindt dit leuk.
 4. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dan hebben de twee diva's van Jumbo de brave Femke Kok van Reggeborgh er vakkundig uitgewerkt. Topsport is keihard.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Op mijn twitteraccount (jaja, X-account heet dat tegenwoordig) heb ik al een aantal plaatjes gemaakt met de records van de ijsbanen waar we dit seizoen rijden. Nu ook voor Calgary:
  Schermafbeelding 2024-02-15 om 19.17.34.png
  Marcel Vos en Duif vinden dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  "Femke is in principe de beste optie voor de eerste ronde, maar ze rijden zo snel”, aldus Rijpma-de Jong.

  ...dan kan je toch ook een snelheid afspreken die iedereen kan bijhouden, I guess?
 7. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik verheug me nog steeds enorm op de WK's. Zeker als iedereen die je er wilt zien aan de start verschijnt en het deelnemersveld internationaal competitief is. Ik verwacht een veel internationaler WK Schaatsen dan WK biatlon dat tegelijkertijd bezig is en bij de mannen volledig door Noren wordt gedomineerd. De teamsprint en halve finales op de massastart hoeven wat mij betreft wel geen geen onderdeel van het programma te zijn. Dan maar op sommige afstanden wat meer ritten.

  Ik verheug me op een prachtige 5km. Helaas kan Patrick Roest berekenend rijden, maar hebben daarvoor Ted-Jan Bloemen en Davide Ghiotto een prachtige loting. Twee mannen die op een 5km allebei heel hard durven starten.

  Ik heb wel weinig met de ijsbaan van Calgary. Het is toch de trage van de twee hooglandbanen, waardoor de tijden me meestal toch wat tegenvallen. En verder vind ik het een sfeerloze hal met vaak matige publieke belangstelling.
  Jeronimo1 en Duif vinden dit leuk.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Deze uitslag heeft inderdaad een erg hoog veldrijden-gehalte:
  Schermafbeelding 2024-02-15 om 19.21.36.png

  Maar het zijn niet alleen de Noren die sweepen:
  Schermafbeelding 2024-02-15 om 19.21.55.png
  https://de.wikipedia.org/wiki/Biathlon-Weltmeisterschaften_2024
  Duif vindt dit leuk.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Interessante loting voor de 3km. Kan lang spannend blijven. Ik zet mijn geld in op Schouten - ondanks ziekte afgelopen week ziet het er goed uit; brand het vuurtje duidelijk en de stijgende lijn was in Quebec al duidelijk te zien. Niettemin ook een hele prettige loting voor Wiklund die in principe haar eigen rit kan rijden tegen Sablikova (een rechtstreeks duel met Groenewoud en Schouten lijkt Wiklund zeker niet te liggen); Groenewoud die zeker in de beginfase wat aan Blondin moet hebben en zo waar een keer een mooie slotrit met de twee vrouwen die in Quebec zo goed voor de dag kwamen (Schouten en Maltais). In het voorprogramma zal waarschijnlijk al snel hard gereden worden met Weidemann en Dul die al in de eerste helft aan de bak moeten en toch wel outsiders voor podium zijn.

  Bij de heren ietwat een dooddoener in de laatste rit (met alle respect voor Swings en Engebraten die prima 5000 meters in de benen hebben en bij voorbaat hooguit voor brons gaan). Zeker na de spannende ritten daarvoor. Ghiotto en Bloemen gaat een prachtig duel worden. Roest zal z'n hoofd koel moeten houden daarna, maar heeft ook goede papieren als die twee mannen elkaar opblazen (hetgeen zeker bij Ghiotto altijd een mogelijkheid is).
  HaagscheBluf en Duif vinden dit leuk.
 10. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Eigenlijk opmerkelijk hoe klein het verschil nog is met SLC op de meeste afstanden. Tweetiende punt of minder op 5 van de 10 klassieke afstanden. Op een goede dag met goede omstandigheden is het nog steeds een erg snelle baan, maar het is wat sporadischer vergeleken met Salt Lake.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik heb veel zin in de 5000 meter mannen. En echt niet per se omdat er nu per se onder de 6.00,00 gereden gaat worden, maar gewoon omdat elke rit wel interessant is. We beginnen met Bosker die misschien toch een aardige referentietijd neer kan zetten van 6.13~6.15 of zo. Daarna de zeer goede junior Sasaki tegenover Peter Michael, die hopelijk zijn vorm van 2017 weer terugvindt. Dan is het tijd voor de het duel van de mannen die in de bochten met de handen op de rug rijden: Loubineaud-Huizinga. Geweldige loting en ik hoop dat Loubineaud hier heel dicht tegen die fabuleuze 6.07 aan komt. Als een inliner de boel op stelten zet, is dat altijd leuk.
  Dan Wenger en Giovannini, het duel van de massastartmannen. Ulekleiv en Tsuchiya is dan de minst interessante rit van het vijftal voor de dweil, maar Ulekleiv moet toch een dik PR kunnen rijden.

  Na de dweil mogen Dawson en Joehoe (pardon, Yu Wu) het ijs proeven. Zou Wu weer een Chinees record kunnen rijden? Eitrem is de eerste grote kandidaat voor het podium die van start gaat. Ghiotto en Bloemen hebben elkaar net als in Québec in de loting gevonden en dat wordt dus opnieuw een prachtige rit. Roest rijdt dit jaar vaak tegen een Italiaan en nu ook, maar dit keer is het een Italiaan waar hij als het goed is niet zoveel aan heeft. Roest weet precies wat hij moet doen om te winnen, maar of dat nou ideaal is of niet weet ik niet. Dat wist hij in 2019 ook ...

  Engebråten en Swings zie ik niet voor het goud gaan, hoogstens voor brons. Engebråten lijkt me sowieso niet echt een man voor hooglandbanen. Dan heb je al minder lucht door je astma en dan moet je ook nog op een plaats schaatsen waar minder zuurstof in de lucht zit. Maar goed, als deze 5km echt spannend wordt, wordt het voor iedereen adembenemend ...
  Marcel Vos, Duif en jay vinden dit leuk.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Op andere afstanden gebeurt dat ook, hoor. Hoe vaak zat Masaya Yamada in de laatste rit dit seizoen? Op de 5km valt het alleen meer op omdat de ritten langer duren. De laatste rit op het EK 1500m was trouwens McGregor-Tas.
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Volgens mij is dit waar die teamonderdelen voor bedoeld zijn. Met alle respect voor team Nederland - een zo'n gouden medaille voor drie Poolse heren betekent veel, veel, veel meer voor het schaatsen in Polen dan de 107e Nederlandse gouden medaille op het WK afstanden voor het schaatsen hier zou betekenen.
  Polen won weliswaar Olympisch goud met Zbigniew Bródka, maar er is nog nooit een Poolse wereldkampioen schaatsen geweest. Niet bij de sprint, niet bij het allround en ook niet op het WK afstanden.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 14. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Voor zo meteen om niet te hoeven leunen op de heren commentatoren: voor het wereldrecord van 3.52.02 zijn rondjes van ongeveer 30.3 nodig.
  HaagscheBluf en VorstM vinden dit leuk.
 15. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het gebeurt te vaak dat niemand van de top drie in de laatste rit zit. Wat mij betreft doen ze het zo dat in de laatste twee ritten de top 4 zit.
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het grootste probleem voor mij is dat de Nederlanders er niet op trainen. Bij de dames op de TP wel heel goed en bij de heren ook nog wel aardig, maar op de TS wordt gewoon niet getraind. Zo'n medaille omdat je toevallig een stel goeie sprinters hebt is helemaal niets aan voor mij.
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 17. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ik app het nog even snel naar de coach van Lorenzato.
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Wat denken we dat de winnende tijd wordt? Gezien de hogere luchtdruk van 900 mbar denk ik dat het tegen het baanrecord zal zitten bij de 3000m. Een WR lijkt me wel uitgesloten, 2019 SLC was superijs.
 19. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ze zeggen dat Groenewoud die graag jaagt veel aan Maltais gaat hebben omdat zij snel start, maar de drie keer dat ze in dezelfde wedstrijd hebben gereden dit seizoen reed Groenewoud twee keer de snellere openingsronde. Maltais startte alleen echt snel bij de WB in SLC.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Er is dus gewoon nog steeds geen entrylist.

Deel Deze Pagina