WK Afstanden 2024, 15-18 februari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Marcel Vos, 7 feb 2024.

?

Op welke afstanden gaan we een nieuw baanrecord krijgen?

Peiling gesloten op 15 feb 2024.
 1. 500 mannen

  0 stem(men)
  0,0%
 2. 1000 mannen

  19 stem(men)
  86,4%
 3. 1500 mannen

  13 stem(men)
  59,1%
 4. 5000 mannen

  6 stem(men)
  27,3%
 5. 10000 mannen

  1 stem(men)
  4,5%
 6. 500 vrouwen

  0 stem(men)
  0,0%
 7. 1000 vrouwen

  3 stem(men)
  13,6%
 8. 1500 vrouwen

  2 stem(men)
  9,1%
 9. 3000 vrouwen

  1 stem(men)
  4,5%
 10. 5000 vrouwen

  7 stem(men)
  31,8%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. Duif

  Duif Well-Known Member

  Oei Orie. Pijnlijk hoor.
  Zijn ploeg presteert duidelijk niet op het niveau van de wielercollega's, met de kanttekening dat alle successen op de fiets door buitenlanders gehaald worden en de Nederlandse renners stuk voor stuk bidondragers zijn geworden en eigenlijk van hetzelfde belabberde niveau zijn als hun Jumbo schaats collega's. Op oud schaatser Olav Kooij na dan.
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Bij de vrouwen zitten we goed. Femke Kok is wereldtop op de 500 m. Beune lijkt de stap naar de wereldtop te hebben gemaakt. Schouten is nog wereldtop, Groenewoud vooral op de MS..maar moet nog consistentie gaan vinden op individuele afstanden. Rijpma moet schaven aan haar techniek maar zal er wel weer terugkomen en Jutta als de enkel het doet.

  De mannen gaan het heel lastig krijgen, op het korte werk is ene Stolz de maatstaf die ligt nog een eind uit zicht. Op de lange afstanden geen nieuw aanwas.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  En de teamonderdelen zitten bij de vrouwen ook wel goed. De TP is super, de MS is super, en de TS hebben we in ieder geval wel drie goeie schaatsers voor (Fledderus/Kok/Leerdam bijv) dus daar zijn mogelijkheden. Bij de mannen zijn de TP en MS hopeloos, maar is gelukkig de TS nog wel heel goed.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ja. Ik zeg toch ook nergens dat we dat dit keer niet gedaan hebben?
  In het Olympische seizoen wil hij zich focussen op sprint, heeft ie al eens aangegeven, om de medailles te kunnen winnen bij de Spelen. Geen spielerei met 10 kilometers.
 5. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  In de kantlijn heeft Binyu Yang trouwens het 18 jaar oude Nationaal Record van Fei Wang op de 5 kilometer uit de boeken gereden.
  Ko Savabli en chicagodude vinden dit leuk.
 6. zopie

  zopie Active Member

  Hoeveel van de aanwas bij de korte afstanden komt uit het skeeleren? Misschien hebben we een probleem bij het jeugdschaatsen over alle afstanden.
 7. zopie

  zopie Active Member

  Mee eens. Maar ook:
  Als je het onhanding of niet leuk vindt om bij de NOS net te doen alsof je bij de psycholoog op de bank ligt, weiger dan de interviews direct na de race. Dat is ook goed.
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  en alle drie de 4de plekken waren voor ARDJ….toch zuur.

  ze lijkt me soms te trouw aan JV voor haar eigen goed
 9. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Om nog eens een vergelijken te maken met SLC, hier een overzicht van welke plek je gepakt zou hebben in SLC 2020 met de winnende tijden van dit toernooi. En om het Stolz-effect bij de mannen mee te nemen zet ik erachter welke plek je gepakt zou hebben met de 3e plek van dit weekend.

  Mannen
  500m: 1 / 6
  1000m: 2 / 4
  1500m: 1 / 8
  5000m: 4 / 4
  10000m: 2 / 5

  Vrouwen
  500m: 4 / 7
  1000m: 6 / 11
  1500m: 7 / 10
  3000m: 6 / 8
  5000m: 4 / 8

  Bij de mannen 2x goud, 2x zilver, en 1x vierde, en bij de vrouwen geen enkele keer podium. Ook met de derde plekken lopen de vrouwen flink achter. Dat Stolz met 1:41.44 gewonnen zou hebben vier jaar geleden terwijl de 1:42.66 van Kongshaug slechts genoeg zou zijn voor de 8e plaats geeft aan hoe ontzettend dicht het toen op elkaar zat.
  Laatst bewerkt: 19 feb 2024
  Asterisk vindt dit leuk.
 10. Arvid

  Arvid Member

  Ik ben echt blij dat Beune haar doorbraak heeft gevonden. Ze is op technisch vlak zo'n fijne schaatster om naar te kijken! Het was nogal frustrerend om haar te zien stokken bij JV na alles wat ze heeft laten zien als junior, maar misschien heeft ze het ook wel nodig gehad om uit te vinden wat het beste werkt.
  chicagodude vindt dit leuk.
 11. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het is wel grappig dat we het gevoel hebben dat Beune "eindelijk" goed genoeg is geworden om te winnen, maar ze is pas nog maar 24 jaar oud. Haar leeftijdsgenoten Jutta Leerdam en Femke Kok hebben het beeld wat vertekend, maar 24 jaar en 296 dagen is nog steeds een redelijk jonge leeftijd om je eerste wereldtitel te halen. Niet piepjong, maar zeker geen laatbloeier.
  fransvanbakel, EenBrabander en alexander79 vinden dit leuk.
 12. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  100% waar en mee eens! Maar ik denk dat iedereen en Beune zelf ook (zelfs Wust toen ze nog schaatste) had verwacht dat ze het wel even zou doen bij de senioren na al die junioren wereldrecords. Net als dat we eigenlijk onbewust nu al verwachtingen hebben voor Angel Daleman over een paar jaar… en zij zelf ook. Uiteindelijk komen ze er wel, zie Beune. Met de juiste begeleiding althans..
 13. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Yep, TP mits er geen gekke dingen gebeuren de laatste tijd.. zit wel snor.
 14. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Zeker, 24 is gewoon prima. Al durf ik te wedden dat ze dit niet zou hebben kunnen laten zien als ze nog bij JV had gezeten.
 15. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dat kopt allemaal zeker, ze is gewoon nog heel erg jong.
  Ik ben nog enorm aan het nagenieten van de zondag, dat was toch wel de mooiste dag voor mij persoonlijk, wat voor een groot deel komt door het succes van Beune.

  Begin 2018 ging ik voor een kort familiebezoek naar NL, en bij puur toeval kwamen wij op 13 maart op schiphol aan en liepen we door de uitgang precies op hetzelfde moment als de ploeg van het bizar succesvolle WK junioren (je weet wel met 5x goud voor Beune en 2x goud + 5x zilver voor Leerdam). Toen vielen me een paar dingen op: Leerdam werd toen opgewacht door Verweij, en op zich was het een lief moment hoor, hoewel ik een beetje de kriebels kreeg, toen al, van de dynamiek van hun relatie. Ja ik weet het, hoeveel kun je nou zien in die paar minuten dat ik ze zag, maar toch...Verweij die bepalend was en er voor zorgde dat ze een beetje afgezonderd bleven (en ook, Verweij is verrassend klein, maar dat terzijde). Maar goed misschien dat ik ook al een mindere indruk had van Verweij die mijn observaties heeft gekleurd.

  Ook viel me op dat Beune mee op de achtergrond bleef en zeker niet uitbundig als de grote winnaar rondliep, ze was heel open en vriendelijk tegen iedereen die haar toen toevallig herkende, en goedlachs. Heel sympathiek dus. Sindsdien heb ik altijd een zwak voor haar gehad en met pijn in m'n hart moeten zien hoe ze wegkwijnde onder Orie. Met wat andere pech en suffige momenten erbij de afgelopen 2 jaar, is dit echt heel fijn om te zien.

  Nog even een extra terzijde: hoe ouder Nuis wordt, hoe meer hij zich profileert als een prettig persoon. Het arrogante is er voor een groot deel vanaf, de op en top sportman blijft duidelijk aanwezig, en zijn meeleven met Beune en het genieten van haar prestaties is ook mooi om te zien.
  Ko Savabli, mi, Duif en 2 anderen vinden dit leuk.
 16. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  BIZAR NIEUWS, en dit is niet het topic maar Schouten stopt met schaatsen na dit seizoen. WHAT
  RodyTur10 vindt dit leuk.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Dat is een verrassend nieuws.
 18. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Whoa, ik had precies net in het schaatscafe een stukje geschreven omdat iemand in het stadion in Calgary tegen mij beweerde dat Schouten ging stoppen (een zogenaamde kennis van de familie), maar ik was eigenlijk nogal skeptisch. Nou dat kwam nogal snel uiteindelijk....:eek:
  Duif vindt dit leuk.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De 1500m bij de vrouwen heeft een mooi podium. De ultieme Team-Gold uitslag: Goud voor Takagi, Zilver voor Han en ook nog top-5 voor Sato. Het waren geen bijzondere tijden: Miho reed zelf al eens bijna twee seconden sneller in Calgary. Ze is ook langzamer dan Klassen ooit was.

  Over klasse gesproken: dit is met afstand de beste dag ooit voor Beune in haar carrière. Oneindige energie leek ze vandaag te hebben. De Jong rijdt zoals je van Jumbo nu mag verwachten, Groenewoud lijkt moe. En dus heeft ze brons!

  De 1500m van Stolz was weer groots. Eindelijk opent hij eens 22,9. Geen heel goede tussenronde, maar wel een enorm sterke tijd. Goed dat Kongshaug derde is geworden, het komt hem echt toe. Je wil niet hebben dat hij vierde wordt op een paar duizendsten achter Nuis. Wel raar dat zijn slotronde langzamer was dan die van Nuis. Die Stefano op 5 is een Heel Grote Verrassing. Fantastische gedreven schaatser is dat, en qua techniek een soort Italiaanse Koen Verweij. Sowieso zijn er twee Italiaanse mannen in de top-8. En die rijden niet eens de team pursuit!
  Ko Savabli vindt dit leuk.
 20. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Di Stefano werd 5e en dat betekent ook een automatische plek in de A-groep. Dit gaat ten koste van plek 20: Thomas Krol. In dit geval gaat Nederland, net als in de situatie Loubineaud, een startplek verliezen als we volgend seizoen de Wereldbekers beginnen. We hadden er 4, dat worden er slechts 3..
  Duif vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina