WK Afstanden 2024, 15-18 februari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Marcel Vos, 7 feb 2024.

?

Op welke afstanden gaan we een nieuw baanrecord krijgen?

Peiling gesloten op 15 feb 2024.
 1. 500 mannen

  0 stem(men)
  0,0%
 2. 1000 mannen

  19 stem(men)
  86,4%
 3. 1500 mannen

  13 stem(men)
  59,1%
 4. 5000 mannen

  6 stem(men)
  27,3%
 5. 10000 mannen

  1 stem(men)
  4,5%
 6. 500 vrouwen

  0 stem(men)
  0,0%
 7. 1000 vrouwen

  3 stem(men)
  13,6%
 8. 1500 vrouwen

  2 stem(men)
  9,1%
 9. 3000 vrouwen

  1 stem(men)
  4,5%
 10. 5000 vrouwen

  7 stem(men)
  31,8%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. mi

  mi Well-Known Member

  What could possibly go wrong! :D
  Terug naar de tekentafel!
  alexander79 en RodyTur10 vinden dit leuk.
 2. Stolletje

  Stolletje Active Member

  Wijfje zou misschien nog een optie zijn. Heeft al eerder TP gereden en was volgens mij weer op de weg terug. Qua slag past zij denk ik wel bij Beune en Groenewoud
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  TP heb ik weinig twijfels. Zet Dul erin en dat moet goed komen. Anders Wijfje of misschien Groot.

  Massastart gaat wat lastiger worden. Dat was sinds 2021 een no-brainer, maar nu moet Ristma daadwerkelijk een beslissing gaan nemen en dat is lastig. Maar goed, wie weet staat een nieuw iemand op.
 4. Stolletje

  Stolletje Active Member

  Het voordeel voor Ritsma is wel dat Groenewoud vrij divers is, zij kan de sprint ook aan en kan als 1e rijder fungeren. Hij hoeft dus niet perse op zoek naar een Schouten, kan ook een pure knecht zijn.
 5. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Profetische woorden. mits er niks geks gebeurt..:eek:
 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Maar Groenewoud is niet de snelste sprinter zoals Schouten dat wel was (ik praat al in de verleden tijd :()
  Blondin en ik denk ook Lollobrigida zijn sneller.
  alexander79 vindt dit leuk.
 7. Ko Savabli

  Ko Savabli Well-Known Member

  Wat staat Martina daar toch ongelooflijk te blinken boven al die andere ook niet misselijke 24 karaats schaatslegendes. En dat voor een schaatser uit Tsjechië! Een land zonder enige noemenswaardige schaatshistorie en zonder een echte 400 meter baan. Van alle unieke schaatsers is zij toch echt de meest unieke. Wat zal ik haar missen als ze hopelijk pas in 2026 afzwaait met hopelijk nog 1 Olympische medaille. Twintig jaar nadat ze in Turijn als nog maar 18-jarige spillebeen het brons op de 5km maar net miste. God, wat baalde ik toen ...

  En! Als Stolz zo doorgaat, kan hij Martina pas in 2029 van de eerste plaats op dit Koningslijstje duwen. Dat lijkt me zelfs voor Jordan nog een aardige uitdaging. Behalve als ie de komende jaren nog "gewoon" doorgroeit natuurlijk, zoals dat bij de meeste 19-jarige schaatsers best gebruikelijk is.
  mi, alexander79 en Asterisk vinden dit leuk.
 8. Ko Savabli

  Ko Savabli Well-Known Member

  Heerlijk, al die lijstjes! En wie staat er weer bovenaan? ;)
  Maar wat te denken van Cindy Klassen!!! Uit godbetert 2006!!!
  Het was pure waanzin.
  Als ik Suske, Wiske, Lambik, Jerom of desnoods Tante Sidonia of misschien wel juist Krimson kon zijn, zou ik Professor Barabas de baard van zijn kin zeuren of ie me misschien nog een keertje naar dat weekend in Calgary terug zou willen flitsen. En dan zou ik meteen het hele forum mee nemen. Stel je toch eens voor hoe de reacties dan zouden zijn ...

  Dank je wel Joy, je bent een prachtig te gek schaatsforum lijstje in geschaatst!
  EenBrabander, Eagle, Jeronimo1 en 3 anderen vinden dit leuk.
 9. Stolletje

  Stolletje Active Member

  Klopt, maar ze kan wel winnen. Met de juiste knecht hoeft ze niet perse sneller te zijn dan Blondin of Lollo
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Een Suske en Wiske liefhebber! Toen ik op 7-jarige leeftijd met mijn ouders drie maanden door Europa trok met de caravan hadden we van een oom en tante er een stuk 50 meegekregen en ik heb ze tijdens die reis helemaal kapot gelezen.
 11. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Je bent met een pure knecht erbij wel kwetsbaar. Dat zag je ook bij Maltais/Blondin. Maltais kon wel meespringen als een Nederlandse aanviel, maar zou dan kansloos zijn in de sprint. Daardoor proberen het peloton terug te rijden, maar dan ben je ook kansloos als een land kop over kop aanvalt. Ook kon Maltais nooit zelf winnen, waardoor ze tactisch weinig opties hadden. Nu is dat wel iets veranderd.

  Ook aan Bosker zie je dat een echt pure knecht kwetsbaar is. Dan beter een type Bergsma die weliswaar geen sprinter is, maar ook geen knecht.
  RodyTur10 vindt dit leuk.
 12. Ko Savabli

  Ko Savabli Well-Known Member

  Door die rare fratsen met zijn mond maakte hij een wat aparte indruk. Alsof hij zich stond te verbijten. En! Misschien is hier een link ... Hij zong het Amerikaans volkslied niet mee. Nu ben ik geen Amerika-expert, maar is dat in dat daar in The Greatest Nation on Earth eigenlijk niet een beetje not-done? Kan ook dat het meer gewoon is dan ik weet of juist misschien wel heel respectvol. Vroeg het me af. Iemand die hier meer van weet?

  Verder is Stolz een fantastische schaatser, maar niet bepaald een sparkling media personality zoals een Chad Hedrick met zijn glimmende gebit of Shani Davis met of zonder zijn teddybeer. Maar dat hoeft ook niet. Iemand (vergeef me dat ik de naam even niet paraat heb) sprak hier over het enigmatische karakter van Ning en persoonlijk hou ik ook daar juist wel van. Dat maakt zeker sommige van de vooral Aziaten vaak heerlijk mysterieus. Sang-Hwa Lee stond altijd koeler dan koel aan de start. Je kon een doorgeladen pistool tegen haar slaap drukken. Maar geen spier in haar gezicht die er aan dacht om ook maar 1 millimeter te bewegen. Maar ze kon ook schitterend hartelijk lachen. En wonderschoon huilen. Nu ik erover nadenk, doet Stolz me hier wel een beetje denken aan The Spoon. Ook geen misselijke schaatser. Talk about sub-dued! Niet iedereen kan Erben Wennemars zijn. Gelukkig maar. Anders zou ik nu De Noodklok luiden!
 13. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Nog eentje! Ik heb nog steeds in NL mijn verzameling staan van alle titels tot nummer 250 ofzo (daarna ging ik studeren en was het wel een beetje klaar). Nog steeds super om te lezen trouwens.
  Ko Savabli vindt dit leuk.
 14. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Eens. Groenewoud is in alles gewoon Schouten-lite.
 15. Forza

  Forza Active Member

  Gaaf, ik heb er hier ook ongeveer honderd exemplaren en lees er af en toe eentje (toevallig deze week nog).
  chicagodude en Ko Savabli vinden dit leuk.
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Stolz is ook pas 19 jaar.. denk dat het allemaal nog moet bezinken.
 17. Stolletje

  Stolletje Active Member

  Ik zit vrij goed in de Amerikaanse sport en inderdaad het niet zingen van het volkslied is niet 'normaal'. Om even een voorbeeld te noemen, het Amerikaanse vrouwen voetbalelftal zingt het volkslied ook niet als protest tegen mensenrechten schendingen in Amerika en die worden door een (grote) groep mensen die een bepaalde politieke stroming aanhangen steevast afgebrand (en dan bedoel ik echt afgebrand, op grote schaal bedreigingen met geweld, ontvoering, seksueel geweld etc. is regel en geen uitzondering). Dit is nadat ze knielden tijdens het volkslied en hen werd verteld dat dit respectloos en onAmerikaans was en dat ze een 'stille' vorm van protesteren moesten gebruiken. De stille vorm waar ze vervolgens mee kwamen was schijnbaar ook niet oke

  Dat Stolz nu niet meezingt zal denk ik het grote publiek gelukkig niet bereiken. Kan heel goed zijn dat hij gewoon overdonderd is of andere overwegingen heeft, maar het is maar goed dat Amerika vaak niet al te veel beelden uitzendt van de huldiging anders had hij onderhand al behoorlijk wat verwijten naar zijn hoofd geslingerd gekregen ongeacht zijn reden.
 18. zopie

  zopie Active Member

  Meezingen is niet verplicht, en veel Amerikanen doen dat ook niet. Er staat wel in de wet dat de rechterhand over het hart gehouden moet worden.
 19. Stolletje

  Stolletje Active Member

  wat er in de wet staat en wat mensen verwachten verschilt helaas nog weleens
 20. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Er is zo'n buitenlander die Europees en Wereldkampioen werd voor een Nederlandse ploeg en ze laten keer op keer de podiumceremonie niet eens zien. Op de achtergrond hoor je het publiek, wellicht voor de zilveren man op het podium, en even later de eerste tonen van het volkslied, maar de NOS toont geen milliseconde. Frustrerend.
  Ko Savabli en Asterisk vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina