Wedstrijden maart 2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 1 mrt 2024.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  We krijgen deze maaand nog drie Chinese wedstrijden in Beijing. Als ik het goed heb zijn het het NK afstanden, NK sprint/allround, en NK junioren. China kennende kan het een stukje langer duren voordat we uitslagen krijgen.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dhore is toch wel een Zilveren Bal-legende. Het hele jaar zie je hem amper voorbijkomen, om vervolgens aan het eind van het seizoen weer 'ns verschroeiend uit te halen in Leeuwarden. Ook zijn beste 100m tot het laatst bewaard. Toch zonde dat hij op basis van zijn 100 meters nooit een kans heeft gekregen bij een topploeg. Die zijn al jaren van een hoger niveau dan menig ander 500m-specialist. Al maakt hij met zijn 24 jaar misschien nog kans op een plekje. Zou een mooi gokje voor IKO zijn, of voor het hernieuwde Jumbo.

  En Stolz. Ik geef het je maar te doen daags na een WK Allround. Gewoon 4x casual een 100m tussen de 9,61 en 9,70 afwerken.
  Ko Savabli en G1ant vinden dit leuk.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  In Rusland duurt het seizoen zelfs nog wat langer. Ik zag ook de kalender nog wedstrijden t/m het 2e weekend van april.
 4. Duif

  Duif Well-Known Member

  Het probleem van Dhore zal zijn dat hij niet meer inhoud heeft dan 100 meter of dat hij geen bochten kan rijden.
 5. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Als er wat toppers meedoen krijgen we misschien wat nieuwe snelste apriltijden.

  upload_2024-3-14_13-52-59.png
  Ko Savabli vindt dit leuk.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Hij heeft ongetwijfeld zijn beperkingen. Anders was hij allang door iemand opgepikt. Echter geldt ook dat je inhoud kan kweken en je op bochtentechniek ook getraind worden.

  In Nederland proberen we vooral de mannen met bikkelharde rondjes of een mooie techniek in de opening te verbeteren omdat dat zogenaamd makkelijker zou zijn, maar in het buitenland zie je vaak dat het omgekeerde ook kan of misschien wel beter lukt. Zo'n jongen als Dhore is van nature al enorm explosief en wint zoveel op de opening dat je best op het rondje iets mag verliezen (waarbij ik meen dat het rondje eerder significant voor verbetering vatbaar zal zijn middels kwalitatief goede training, dan de opening). Hij kan al jaren 9,5 openen (op een baan als Thialf) en veel van dat soort types hebben we niet. Het zou mooi zijn als een team het eens aandurft om zo'n jongen als project uit te proberen in plaats van de volgende met een rappe ronde tegen beter weten in te trainen tot een verbetering van 10,1 naar 9,8.
  Ko Savabli, VorstM en Duif vinden dit leuk.
 7. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  9.5 haalt ie nog net niet. Zijn 100 meter PR is 9.64 en zijn snelste opening ooit op de 500 meter is 9.69, maar één honderdste sneller dan de snelste opening van Jenning de Boo.
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik denk dat die 9,5 er wel inzit op basis van wat ie al langere tijd op de 100 meters laat zien. Zeker als hij al twee jaar op rij 9,64 kan rijden in Leeuwarden.
 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  Rusland of in ieder geval de Sovjet-Unie vroeger heeft wel een reputatie op wedstrijden laat in het seizoen. Kan me zelfs nog uitslagen van wedstrijden in Mei herinneringen. En in de good old Medeo tijd werden de meest fameuze wereldrecords altijd eind maart of zelfs pas in april gereden.

  Edit: en in een groot deel van Rusland is het hartje winter ook gewoon te koud om te schaatsen, maar kan dat juist prima aan het einde van de Russische winter. Ook al is het in West-Europa dan al lang voorjaar.
  Laatst bewerkt: 14 mrt 2024
  Ko Savabli, Khlebnikov en fransvanbakel vinden dit leuk.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ted-Jan Bloemen en Connor Howe rijden zometeen een 3000 meter in Calgary. Wereldrecordpoging? Ze doen dat in het kader van een kleine vierkamp, zo te zien. Wederom: wereldrecordpoging?
  SprintMaster en Duif vinden dit leuk.
 11. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Gaat niet lukken: de gevraagde rondes van 28.2 worden niet gereden.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Nee, Howe kwam tot 3.40. en een beetje. Bloemen zelfs 3.46.
  Howe ligt nog wel op koers voor het Wereldrecord kleine vierkamp. Dat staat op naam van Erben Wennemars (2005) zie ik.

  De 3000 meter was in paren, niet in kwartetten, dus dat is OK voor een wereldrecord.
 13. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Nog een berichtje in de marge.
  Zo'n drie jaar geleden kwam er voor het eerst een uitslag binnen van een schaatser uit Thailand. En binnen no time waren er nog 2 schaatsers actief. Maar onafhankelijk van elkaar.
  Nopphaket Suansuk van 1998 komt uit München,
  Nantawat Dungkaew van 2008 komt uit Bergen en
  Atitat King Thongbandit ook van 2008, woont ook in Noorwegen en rijdt op de baan van Stord.

  Sinds die tijd zijn ze in een felle strijd gewikkeld om de nationale records van Thailand. Waar Thongbandit begon met een 70.94 in Bergen maart 2021 zijn we na 13 verbeteringen nu aangeland op 44.66, waarbij het record 5 keer in andere handen kwam. Ook de records op de 1000 en 1500 meter hebben ze alle drie in handen gehad. Suansuk leek de afgelopen weken flink afstand te nemen door in Erfurt (24 feb, 500) en München (3 maart, 1500) het nationale record te verbeteren. Maar afgelopen weekend sloeg Dungkaew hard terug door in Stavanger alle nationale records tot 3000 meter te grijpen.

  Of ze van elkaars bestaan op de hoogte zijn weet ik niet, maar fascinerend is deze virtuele wedloop zeker.
  Ko Savabli, fransvanbakel, VorstM en 4 anderen vinden dit leuk.
 14. Duif

  Duif Well-Known Member

  Mart Markus heeft vanmiddag in Heerenveen het Estse record op de 10km verbeterd. 15.03.3.
  Helaas geen 15.03.6, dat was leuker geweest.
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  De gouden dagen van de Oval finales zijn wel voorbij. Bijna geen buitenlandse deelnemers meer, en de deelnemende Canadezen zijn ook niet echt van topniveau.
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Bloemen reed met beide handen op zijn rug. Ik kan me heel goed voorstellen dat hij na de WK afstanden een beetje vakantie heeft genomen en hier puur de techniek voor handen op de rug in de bochten wilde uittesten.
 17. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Eigenlijk ook wel logisch. Calgary was al niet meer de snelste ijsbaan ter wereld en is tegenwoordig nog maar nauwelijks sneller dan Inzell en Heerenveen. En voor het rijden van limiettijden hoef je evenmin naar Canada af te reizen, omdat er op laaglandbanen (incl. Inzell) minder scherpe limieten gelden.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 18. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Leuk om even te lezen, niet in het minst om de (in het Engels) buitengewoon grappige naam van Thongbandit :D
  Ko Savabli vindt dit leuk.
 19. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Echt geweldig gaat het niet met Connor Howe in Calgary, op weg naar een wereldrecord kleine vierkamp, met slechts een 1.44.89 op de 1500 meter. Voor de afsluitende 5000 meter heeft hij aan 6.30.07 genoeg. Zou moeten kunnen, maar echt in topvorm lijkt hij niet te zijn en/of de omstandigheden zijn niet OK.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Meestal is het zo: als helemaal niemand hard rijdt, zijn de omstandigheden slecht. Het zal waarschijnlijk niet zo zijn dat geen enkele schaatser in vorm is.

Deel Deze Pagina