Wedstrijden maart 2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 1 mrt 2024.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  En de Oekraïener Hlib Khochyn heeft de Viking race bij de C2-junioren gewonnen !
  Ko Savabli, G1ant en Jeronimo1 vinden dit leuk.
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dan kan Kyung-Min Koo daar nog 0.3 sec. onder. (WK Hachinohe)
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Maar Koo is een A-junior … en hij reed boven de 1.10 in Hachinohe
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Gisteravond redelijk logische uitslagen. Tim Prins won de 500m en 1500m (Hollaar won de 1500m overigens, maar is natuurlijk geen neo-senior meer). Op de 500m pakte Pien Smit met overmacht de zege (ik hoop nog altijd dat een commerciële ploeg haar binnen afzienbare tijd oppikt) en Robin Groot sleepte de titel binnen op de 1500m.

  Allemaal vrij logische winnaars, maar op de 3000m toch een verrassing. Niet Merel Conijn (4.17), niet Jade Groenewoud (4.22) en ook niet Robin Groot (4.13,6), maar Bente Kerkhoff (4.13,2) wordt kampioen neo-senioren op de 3000m in Alkmaar. Anderzijds won ze ook de 3000m bij de Kraantje Lek in Haarlem vorige maand tegen diezelfde concurrentes. Lijkt er toch op dat zij bij het NK Allround zeker niet eruit heeft gehaald wat erin zit. Melissa Wijfje wordt in de overal uitslag nog 3e in 4.13,81. Esmee Visser (4.20) en Reina Anema (4.21) ver daarachter.

  De titels op de 1000m gingen naar Pien Smit (mooie dubbelslag!), vóór Chloé Hoogendoorn en Myrthe de Boer, en bij de heren naar Tim Prins (mooie trippel!), vóór Kayo Vos en Mats Siemons.

  De 5000m is nog gaande, maar Gert Wierda heeft zojuist al een mooi baanrecord voor neo's gereden van 6.34. Een kleine 3 seconden achter het twaalf jaar oude baanrecord van Bob de Vries.
 5. Duif

  Duif Well-Known Member

  Mooie informatie. Ben je bij de wedstrijden aanwezig ?
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nee, dit soort Holland Cups sla ik tegenwoordig toch wat sneller over omdat sommige leden uit de commerciële ploegen nogal gemakkelijk last minute afzeggen. Of beter gezegd: gewoon niet verschijnen. Dan ga ik liever naar een Holland Cup met kwalificatievoorwaarden daaraan verbonden.

  Je kunt de uitslagen tegenwoordig best vaak live volgen via de inschrijvingspagina van schaatsen.nl, zo ook nu. Helaas hebben ze die functionaliteit nog niet zover dat je ook live rondetijden kunt volgen, maar de uitslagen heb je tenminste wel snel te pakken. Daar kon je in het verleden soms gerust een halve dag op wachten, dus progressie!

  De 5000m uitslag hadden jullie nog van mij tegoed. Die titel gaat niet verrassend naar Gert Wierda in 6.34. Met 30ers begonnen en vervolgens knap vlak in de 31ers gehouden. De concurrentie komt niet in de buurt en wist het verval veel minder te beperken. Van de Bunt en Duivenvoorden worden op respectievelijk 8 en 10 seconden tweede en derde. In de overall uitslag wordt Janissen derde (de enige marathonschaatser die nog zin had in een langebaanwedstrijdje). De grootste concurrent van Wierda, Slotegraaf, is niet verschenen. Snellink zat natuurlijk als reserve nog in Inzell.
  alexander79 en Duif vinden dit leuk.
 7. Duif

  Duif Well-Known Member

  Dank voor de info ! Dat van Schaatsen.nl wist ik niet.
 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Na 8 jaar geen wedstrijden gereden te hebben, rijdt Stefan Groothuis op z'n ouwe dag ( 42 inmiddels) nog even 37.6 en 1.14.8. In Heerenveen weliswaar, maar toch.
  Ko Savabli, fransvanbakel, G1ant en 2 anderen vinden dit leuk.
 9. rhalbersma

  rhalbersma Well-Known Member

  Niet onverdienstelijk, maar KC Boutiette reed 37.6 en 1.51.5 op 51-jarige leeftijd in SLC.
  G1ant vindt dit leuk.
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Wel met het verschil dat Groothuis een stuk langer weg is geweest uit het wedstrijdschaatsen dan dat Boutiette toen was. Maar alsnog zullen de master records van Boutiette niet heel snel verbeterd worden. Misschien als pa Wennemars weer lekker hard mee gaat trainen met zoonlief
  G1ant vindt dit leuk.
 11. rhalbersma

  rhalbersma Well-Known Member

  Ja, dat zou leuk zijn. Erben liep ook 2.47 op de marathon in 2021, dus hij moet nog fit zat zijn.
  fransvanbakel en chicagodude vinden dit leuk.
 12. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Vanavond is De Zilveren Bal in Leeuwarden, en na een inspectie van de deelnemerslijst is mij één ding opgevallen: Ondanks dat team Jumbo-Visma met Leerdam, Hoogendoorn, Scheperkamp, Verbij, Snel, en Wennemars aardig wat sprinters heeft is het het enige topteam dat niet meedoet. Zaanlander (Stolz), IKO, Reggeborgh, Novus, Frysk, en Gewest Friesland doen allemaal mee met minstens één schaatser.

  Of dit wat zegt weet ik niet hoor, maar het past wel in het stereotype dat men bij JV niet dit soort "fun wedstrijden" rijdt.
  Ko Savabli vindt dit leuk.
 13. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Vorig jaar deed Scheperkamp nog wel mee. Denk dat ze er bij JV niet zo’n zin in hebben. Wat overigens wel een beetje gek is, kijkende naar dat er ook een ‘mini’ versie van het toernooi is in de middag, waaraan 36 kids van de Sven Kramer Academy meedoen. Maar volgens mij stonden de rijders van JV nooit zo te springen voor dit toernooi? Nou moet ik zeggen dat ik ze ook niet zie winnen. En dat ze het verder dan waarschijnlijk niet zo ‘fun’ vinden. In sommige gevallen vind ik het ook wel begrijpelijk, maar ja, het zegt natuurlijk wel iets.
 14. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik zie Scheperkamp (of een andere JV) niet in de uitslag van vorig jaar staan: https://dezilverenbal.nl/uitslagen-dzb-2023-heren/
 15. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ook daar niet. Volgens speedskatingresults heeft hij zijn laatste 100 meter wedstrijd in 2019 gereden.
 17. Lotte Meijers

  Lotte Meijers Active Member

  Ooo, ik kan me dit nog herinneren. Misschien dan niet doorgegaan?
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 18. Elina

  Elina Well-Known Member

  Duif vindt dit leuk.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Stolz wint ronde 1 in 9,61 met ruime voorsprong op de rest.
 20. Duif

  Duif Well-Known Member

  Jim Dhore en Dione Voskamp winnen de Zilveren Bal ! De favorieten Stolz en Kok worden 2e. Brons voor Anna Boersma en Stefan Westenbroek
  Ko Savabli, fransvanbakel, Lorca en 3 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina