Wedstrijden maart 2024

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 1 mrt 2024.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Huh? Victoria Stirnemann rijdt een groot PR op de 1000 meter? In Erfurt?

  Haar PR was 1.19,36 op de 1000m uit Inzell, 2018. Toen was ze nog B-junioren. Daarna kwam ze vier jaar niet onder de 1.20. Dit seizoen stond er tot nu toe 1.19,63. En nu komt daar ineens 1.17,86 bij.

  Is dat een spectaculaire tijd? Nee. Maar het is wel een grote sprong en het geeft aan ze na jaren van stagnatie eindelijk weer progressie boekt. En als je 1.17 rijdt in Erfurt kun je in Inzell wel naar de 1.16 en in Salt Lake naar de 1.15. Dan kan Stirnemann in elk geval de beste Duitse worden. Vanaf daar kan ze opbouwen naar de A-groep.
  Ole22, Ko Savabli, chicagodude en 4 anderen vinden dit leuk.
 2. Duif

  Duif Well-Known Member

  Eerder dit seizoen heb ik al eens gepost dat ze technisch zoveel vooruitgang heeft geboekt dit seizoen. Dat bleek toen nog niet uit goede tijden en klasseringen maar misschien dat ze daar nu aan het eind van het seizoen de vruchten van gaat plukken.
  Ko Savabli en fransvanbakel vinden dit leuk.
 3. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Sowieso eindelijk eens goede omstandigheden in Erfurt. Er werden meer persoonlijke records geschaatst. Ook door schaatsers die regelmatig in Inzell schaatsen. Zo rijdt bijvoorbeeld Michelle Uhrig een pr op de 500m en sb op de 1000m.

  Lang geleden dat we internationale wedstrijden in Erfurt gezien hebben. Voordat Inzell overdekt werd en Thialf gerenoveerd, reisden veel Nederlanders af naar Erfurt om te trainen. Das was einmal.
 4. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ichinohe rijdt een BR van 6.18 in Hachinohe. Tsuchiya rijdt 6.27 en Morishige rijdt in dezelfde wedstrijd 35,07. Wat een ontzettend goede tijd van Seitaro... waar haalt ie het toch vandaan.

  Misschien wel de meest grillige schaatser van de wereld op het moment met hele hoge pieken maar ook hele, onduidelijke, diepe dalen.
  Ko Savabli en tostiees-31 vinden dit leuk.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Aantal uitslagen van de trainingswedstrijd vandaag in Thialf. Vooral de uitslagen met het oog op het WK Allround/sprint eruit gepikt.

  500m:
  Liiv - 34,92
  Diniz - 34,93
  Roest - 36,34
  Swings - 36,75

  Pien Hersman - 38,85
  Marijke Groenewoud - 38,88
  Joy Beune - 39,94 (niet best)

  1000m:
  Marijke Groenewoud - 1.14,96
  Pien Hersman - 1.18,29
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Reed Groenewoud weer een belachelijke slotronde?

  36.34 is prima van Roest, alhoewel hij wel eens een 35er reed in Thialf.
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nee, nu een wat logischer verval: 18.57 > 27,67 > 28,72 (1.14,96). Met de snelheid zit het duidelijk wel snor. Op de 500m: 11.04 > 27,84.

  Roest had best een prima opening met 10,13. Z'n rondje ging in 26,21. Hij zou een snellere ronde moeten kunnen rijden, maar hij is dit seizoen overduidelijk verslaafd aan 26-ers.
  Laatst bewerkt: 2 mrt 2024
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Zeer matige tijd van Beune, ik hoop dat dit een incident is.
 9. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Swings 36,75. Dat is gevaarlijk dicht op zijn 36,70 uit een allroundtoernooi in het begin van zijn carrière, toen hij ook al een sterke allrounder was. Daarna vielen zijn 500meters eigenlijk altijd wat tegen. Tot nu?! Het zou leuk zijn.

  Beune had het bele jaar nog geen 500m gereden en was er al nooit goed in. Vanwaar de teleurstelling over 39,9?
  Ko Savabli vindt dit leuk.
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Je hoopt na een paar van haar snelste openingen ooit op de 1500 meter ook op een 500 meter die niet al te ver boven haar PR ligt, maar dit is er erg ver vanaf. Als ze met deze tijd Dul had willen verslaan op het NK allround had ze bijvoorbeeld 3:57.50/1:53.65/6:54.00 moeten rijden, en dat was nog bijzonder lastig geworden.
  Ko Savabli en diploma vinden dit leuk.
 11. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Toch wel leuk dat zij na jaren kwakkelen toch een beetje de aansluiting begint te vinden. Zo zie je maar weer dat sommigen gewoon net iets langer nodig hebben om de stap te maken naar de senioren. :)
  Ko Savabli vindt dit leuk.
 12. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  En het is makkelijk te vergeten, maar ze is pas 21 jaar oud. Nog piepjong eigenlijk dus.
 13. Harry Hunnebed

  Harry Hunnebed New Member

  NK Sprint in Hoorn belooft bij de Junioren A een prachtige apotheose vandaag. Na 2 afstanden staat de top3 (Van den Bos - Dielissen - Reinders) binnen 2 tienden.
  Duif en Lorca vinden dit leuk.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik zag vanmiddag de 500m uitslag voorbij komen en ik dacht dat Reinders de titel toch wel binnen had met zijn verrassende zege op die afstand. En dan maakt Van den Bos het verrassend toch nog af op de afsluitende 1000m. Heel knap. Moet een mooie apotheose zijn geweest.

  Bij de dames gaat de Sprint titel naar veelvraat Meike Veen. Helaas stapte Jillian Knook daar na de eerste dag uit.

  Bij de dames die het langere werk prefereren pakt de net 18-jarige Sofia Schilder, nadat ze vanmiddag al vierde werd achter Irene Schouten in de marathoncupfinale(!), de afstandstitel op de 5000m in een nieuw PR van 7.38. Ruim voor de Nederlands kampioen 3km (Sylvia de Vries, die gisteren vriend en vijand wist te verrassen) en zeer ver voor marathon/inline concurrentes als Koot en Oosterwijk.

  Bij de heren zullen Freek van der Ham en Wisse Slendebroek waarschijnlijk mogen uitmaken wie de 5000m-titel bij de jongens pakt, in een onderling duel nota bene. Van der Ham werd gisteren Nederlands kampioen op de 3000m (nadat hij eerder dit jaar ook al de allround-titel pakte) met zo'n 3 sec voorsprong op de nummer 2 - marathontalent Slendebroek die zonder te rijden vandaag het klassement bij de marathonbeloften won. Dat kan nog een spannende 5km worden.
  fransvanbakel, Harry Hunnebed en Duif vinden dit leuk.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  En dat bleek. Slendebroek wint deze ronde in een baanrecord voor junioren van 6.40,38 - een kleine vijf tienden boven zijn PR. Van der Ham wordt tweede in 6.41,70. De nummer 3 kwam qua tijd niet bij deze jongens in de buurt, maar die bronzen Mika Kolder blijft in 6.55,82 met drie honderdsten (!) wel zijn directe tegenstander voor. Strijd voor alle medailles dus.
  fransvanbakel en Harry Hunnebed vinden dit leuk.
 16. Harry Hunnebed

  Harry Hunnebed New Member

  Beide mannen kwamen uit onder het junioren-baanrecord van Patrick Roest. Een prachtige rit, waarbij Slendebroek de sterkste bleek. Gisteren waren de rollen op de 3000m omgedraaid, toen was van der Ham de snelste met een grotere marge. Het baanrecord van Roest op de 3000m bleef met iets minder dan 1.5 seconde buiten bereik.
  Laatst bewerkt: 4 mrt 2024
  Ko Savabli, fransvanbakel en Duif vinden dit leuk.
 17. Duif

  Duif Well-Known Member

  Niet alleen in Inzell worden de komende dagen 4 belangrijke toernooien gereden. Morgen begint in Heerenveen de Viking Race. De 34e als ik het goed heb. Voor 80 of 90% van de deelnemers zal later blijken dat deelname aan deze wedstrijd het hoogtepunt van hun carrière bleek te zijn.
  Ko Savabli vindt dit leuk.
 18. Ko Savabli

  Ko Savabli Well-Known Member

  Altijd leuk om de uitslagen van de Viking Race te volgen!
  Veel winnaars in de diverse klasses groeien later uit tot wereldkampioen en anderen verdwijnen overal naartoe.

  Zomaar een lukraak rijtje namen met enkele winnaars:
  Bij de meisjes van 15 wonnen ooit Kaitlyn McGregor, Antoinette De Jong en Vanessa Bittner in drie opeenvolgende jaren het toernooi. En nadat in 2005 Marrit Leenstra de beste was, nam Brecht Kramer het stokje over in 2006. Voor de jonge kijkers, ja, Brecht was het zusje van. Vorig jaar was de Oostenrijkse Jeannine Rossner nog de beste. En bij de meisjes was 13 en 14 waren vorig jaar de Poolse Julita Krawiec en de eveneens Poolse Hanna Mazur de beste. Om nog maar eens te onderstrepen dat het daar in Polen echt goed gaat! Weet iemand hier trouwens of deze Hanna Mazur de dochter is van de wat vreemd schaatsende oude Poolse stayer Witold Mazur? Die man schaatste zoals Co Stompé dartte.

  Bij de jongens van 13 jaar staan onder andere Pedersen, Verbij en Dijs op de lijst, maar ook een veregeten Italiaans talent met de geweldig klinkende naam Allessandro Magnabosco, good old Nico Ihle en de wielrenner Daniel Oss.

  Benieuwd wie er deze editie allemaal boven komen drijven. En hopelijk wordt het een waar PR festijn.
  fransvanbakel, Nickel en Duif vinden dit leuk.
 19. Duif

  Duif Well-Known Member

  Op Schaatsen.nl staat een leuk stukje over Jesse Speijers die gisteravond bij de Holland Cup finale in Alkmaar als gelegenheidscoach optrad voor zijn ploeggenoten. Zijn terugval in de loop van het seizoen na een heel voortvarend begin, is voor een groot deel te verklaren door rugproblemen.
 20. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De Duitse Finn Sonnekalb heeft bij de Vikingrace 1:09.58 gereden. Hoe goed is dit voor een b-junior? Het is 0.4 seconden onder het WR laagland voor b-junioren, dat met 1:09.98 op naam van het fenomeen Jordan Stolz stond.

Deel Deze Pagina